Šetanje je jedna od najlakših i najsigurnijih vježbi. Ne morate čak ni dotaći teške sprave za vježbanje u teretani, a možete izgubiti nekoliko kilograma tjedno, preporučuje portal Health. Ne morate potrošiti ni na skupu opremu. Dobre tenisice će biti dovoljne!

Promijenite svoju rutinu šetanja i učinite je zabavnijom. Pitajte prijatelje da vam se pridruže. Promijenite put kojim idete, i ove male stvari pomoći će vam da se riješite dosade kod hodanja. Izbjegnite one dvije tramvajske ili autobusne stanice. Umjesto da idete na dijetu i provedete sate u teretani, šetnjom izgubite neželjene kilograme!

Mjesto za šetnju i tjelesna težina igraju glavnu ulogu u gubljenju kilograma. Ako šetate brzinom od četiri kilometra po satu izgubit ćete 400 kalorija. Mjerač koraka može vam pomoći pri ovome.

priroda

Koliko koraka trebate napraviti da biste izgubili kilograme?
Jedan kilometar, 2000 koraka, a sagorjet će 100 kalorija. Jedan kilogram - 3.500 kalorija.

Ako gubite kilogram tjedno to je 500 kalorija dnevno. Napravite 10.000 koraka da izgubite kilogram tjedno. Držite oči 100 metara naprijed, zategnite trbuh (znate ono, pupak na kičmu), držite glavu dignutom i stisnite svoj gluteus.

Kada počnete šetati, neka to bude po 15-20 minuta dnevno, tri dana u tjednu. A možete šetati i 30 do 60 minuta dnevno. Porazgovarajte s vašim doktorom da li da počnete s ovom vježbom i treba li vam mršavljenje!

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam