Američki znanstvenici su došli do zanimljive spoznaje kako manje od pet i pol sati dnevnog spavanja može dovesti do - debljanja!
Ukoliko spavate manje od pet i pol sati svake noći, moglo bi vam se dogoditi da godišnje dobijete i do šest kilograma - zaključak je provedenog istraživanja znastvenika iz Bostona koji su tijekom šest tjedana pratili 21-og volontera.

nespavanje1

Ispitanici su isprva spavali po deset sati, a onda su postepeno tu brojku smanjivali do pet i pol sati što je dovelo do toga da je njihov metabolizam počeo sagorijevati 120 kalorija manje nego prije. Navodno to objašnjava zašto su ljudi koji rade u noćnim smjenama skloniji pretilosti. Ova studija je, kako tvrde, dokazala da nedostatak sna može uzrokovati debljanje i razvoj dijabetesa te da je stoga vrlo važan za ljudsko zdravlje.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam