Prekrasno procvjetalo proljeće većini je lijepo i ugodno. Ipak, pojedincima koji pate od sezonskih alergija uz lijekove klasične medicine mogu pomoći i određeni prirodni pripravci.Saznajte koji to lijekovi mogu biti vaš put ka olakšanom disanju i i zdravom proljetnom životu.

 

med

 

1. Ljekoviti med

Odaberite bilo koji med iz domaće proizvodnje jer kako istraživanja pokazuju ovaj slatki pčelinji produkt jača imunološki sustav te smanjuje alergije. Naime kako pčele skupljaju nektar iz cvijeća te od njega prave med – to je kao da male doze alergena dovodimo u tijelo te ono stvara svojevrsnu otpornost.

2. Vitamin C

Vitamin C je veliki antioksidans koji pripomaže pri stabilizaciji bijelih krvnih stanica u tijelu. One naime u susretu s alergenima ispuštaju veliku količinu histamina koji uzrokuje kihanje i svrbež nosa. 

 

kopriva

 

3. Kopriva
Ako ste se ikad blisko susreli s koprivom, vjerojatno ju u sjećanju imate kao biljku koja peče i nanosi bol. Ipak, čaj od koprive je izrazito ljekovit. Nakon što ga skuhate pustite da odstoji 5 do 10 minuta kako bi poprimio svoje najljekovitije stanje.

4. Esencijalna ulja
I inače blagotvorna esencijalna ulja dobro se nose i s alergijama. U lonac s vrućom vodom dodajte nekoliko kapi eukaliptusovog te ulja čajevca i ružmarina. Inhalirajte ovu čudotvornu smjesu s ručnikom preko glave. 

5. Ljuta hrana
Kod alergija se preporuča što češće korištenje izrazito začinjenih - tj. jačih namirnica. Zato konzumirajte luk, češnjak, papar i đumbir jer oni smanjuju sekreciju sluznice i dišne puteve čine prohodnima.

Izvor: Portal She.hr 


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam