U mjesecu bogatom modno - kozmetičkim događanjima ekipa web TV & magazina www.svijet-ljepote.hr posjetila je i Opatiju koja je 10. i 11. listopada bila središte svih onih koji su u Spa i wellness programima i tom području industrije ljepote pronašli svoje zanimanje. Naime, u toj kvarnerskoj ljepotici i Kristalnoj dvorani hotele Kvarner održao se 3. međunarodni spa i wellness sajam Wellness News na kojem su brojni stručnjaci iz svijeta ljepote i zdravlja imali priliku predstaviti svoje novitete. Ove je godine na sajmu izlagao do sada najveći broj izlagača, njih 46. Na sajmu su se mogli vidjeti noviteti iz područja wellnessa i fitnessa. Sajam je namijenjen svima koji namjeravaju ulagati u wellness i fitness ili širiti svoje postojeće poslovanje.

Bilo da je riječ o samostalnom centru ili dijelu hotelske i turističke djelatnosti, wellness centar mora biti kvalitetno projektiran i opremljen, s osmišljenim i raznolikim tretmanima, vođen dobro educiranim kadrovima, i u stalnom traganju za poboljšanjem i unaprijeđenjem ponude. A poboljšanju ponude nesumnjivo su doprinjeli i brojni seminari koji su na Wellness Newsu obuhvatili sva područja wellness filozofije - od uređenja i opremanja prostora do tretmana i prehrane u wellnwss centrima.

Osim izložbenog dijela sajma, veliku pozornost posjetitelja privlačile su i stručne seminarske prezentacije koje su se održavale u Crvenoj dvorani hotela Kvarner.
 Teme kojima su se bavila predavanja i prezentacije uključivale su:
• Projektiranje i uređenje wellness/spa centara
• Oprema i uređaji za wellness/spa
- saune, bazeni, masažne kade, oprema...
- fitness oprema, sportske vježbe i prehrana
- solariji, proizvodi i oprema za sunčanje
- aparati za tretmane lica i tijela
- ležajevi, masažni stolovi, oprema...
• Tretmani i ponuda wellness/spa centara
- tretmani lica
- tretmani tijela
• Medicinska rehabilitacija i očuvanje zdravlja
• Stručna izobrazba i usavršavanje
• Časopisi i stručne publikacije
• Oprema i uređaji za kućnu/osobnu upotrebu
• Prezentacija wellness/spa centara u Hrvatskoj


Bilo koji oblik zanimanja vezan uz organizaciju slobodnog vremena, očuvanja i održavanja zdravlja danas je postao nezamisliv bez elemenata Spa i wellness ponude. Stoga i ne čudi potreba za sajmom koji na jednom mjestu predstavlja sve one segmente neophodne za organizaciju i uređenje wellness centara, s ciljem zadovoljavanja osnovnih čovjekovih potreba za mirom i opuštanjem. Međunarodni spa i wellness sajam 'Wellness News' u mnogome je pridonio razvoju i shvaćanju važnosti ove grane uslužnih djelatnosti čija je primarna zadaća povećanje čovjekova životnog zadovoljstva.

wellness_3

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam