Nalazimo se u vrijeme Uskrsa, svako kućanstvo je ukrasilo stol pisanicama, ali isto tako obojana jaja će svakako doći i kao slastan zalogaj. Vjerojatno vas brine višak kilograma koje biste mogli dobiti ovaj vikend od sve te fine hrane. Najnovija istraživanja nutricionista su pokazala da su jaja jako zdrava i da bi bilo dobro svaki dan pojesti jedno. Naime, jaje u sebi sadrži proteine, vitamin D i B12, te sadrži prirodne antioksidanse.

jaja-uskr1

Ako imate problema s debljinom, jaje vam može biti dobra zamjena za neke namirnice, jer uz to što ima malo kalorija, potiče vašu probavu i pomaže zdravlju vašeg organizma. Jaje je također bitno u prehrani kod djece koja su u razvoju, te adolescenata i starijih osoba, zato što sadrži aminokiseline koje pomažu razvitku organizma. Savjetujemo vam za ove blagdane da ne pretjerujete, ali i da vas ne brine ako ste pojeli koje jaje više jer se nećete udebljati. Sretan vam Uskrs!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam