Izgleda da se ipak imamo čemu radovati dolaskom novogodišnje proslave! Naime, znanstvena istraživanja pokazala su kako je šampanjac dobar za naše srce, ali i mozak. O čemu se radi? Britanci su u svom istraživanju zaključili kako polifenoli kojih ima u šampanjcu djeluju povoljno na naše krvne žile, pa onda tako i na organe kao što su srce i mozak! 

champagne glasses

A što je s jeftinijim šampanjcima? Provedeno istraživanje pokazalo je kako nije bitno radi li se o skupocjenoj vrsti šampanjca ili pak njegovoj jeftinijoj verziji. Istraživanje je potaknuto već dokazanom činjenicom kako čaša crnog vina može imati pozitivan učinak na naše krvne žile i srce, a znanstvenik dr. Jermey Spencer je izjavio: "Pitanje je bilo hoće li šampanjac imati isti učinak kao i crveno vino ili će imati limitirani učinak kao što je to bijelo vino?"

I pokazalo se kako polifenoli iz šampanjca čak i bolje djeluju na naše zdravlje nego li to čini crno vino! Za novogodišnju proslavu možemo vam samo poručiti jedno - uzdravlje!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam