Odmah nakon što je Filipinka Megan Young odnijela titulu najljepše na svijetu, počeli su problemi. Finale izbora za Miss svijeta ove se godine održao na Baliju i to pod visokim osiguranjem zbog protesta indonezijskih islamista, koji nisu zadovoljni ni s pobjednicom.

Po prvi put je jedna zemlja jugoistočne Azije domaćin izbora za Miss Svijeta - Indonezija, najveća otočna država na svijetu i najmnogoljudnija zemlja s muslimanskom većinom. Julia Morley, predsjednica organizacijskog odbora ovog najuglednijeg izbora ljepote, odlučila je uvažiti javno mnijenje stanovnika zemlje-domaćina i ne dopustiti izlazak djevojaka u kupaćim kostimima.

miss-1


No, novoizabrana Miss svijeta ipak ne zadovoljava kriterije čednosti koji se od nje očekuju. Prošle je godine pozirala u toplesu za časopis "Rouge", pa je stoga prozivaju za promoviranje golotinje i traže da se odrekne krune zbog 'moralno diskutabilne' prošlosti.

"Ona bi trebala biti uzor mladim djevojkama diljem svijeta, trebala bi ih voditi svojim primjerom, a ne promicati golotinju", kritiziraju 23- godišnju Megan.

miss-2


Lijepa Filipinka zapravo je rođena u SAD-u, no od tamo se odselila s deset godina te odrasla na Filipinima. Megan se bavi manekenstvom, ali je ostvarila već i zavidnu glumačku karijeru.

Čelnik direkcije za Miss svijeta, Cory Quirino priznao je kako su znali sve o njezinoj prošlosti te su zadovoljni izborom unatoč mnogim prigovorima koje su primili na njezin račun.

Na natjecanju su sudjelovale djevojke iz 129 zemalja, a među deset djevojaka koje su ušle u završnicu ovogodišnjeg natjecanja nije se našla hrvatska predstavnica Lana Gržetić.

miss-3


Young je rođena u SAD-u, no odselila je s deset godina te je već ostvarila zavidnu glumačku karijeru. Prvom pratiljom proglašena je 20- godišnja Francuskinja Marine Lorphelin, a drugom 23- godišnja Miss Gane Naa Okailey Shooter. Uz filipinsku, francusku i gansku ljepoticu među prvih deset bile su još i predstavnice Brazila, Australije, Nepala, Velike Britanije, Indonezije, Španjolske i Jamajke.

Izvor: Portal She.hr

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam