Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje! 

Sastojci:

- 1 kg maslaca

- 120 g smeđeg šećera

- 200 g grožđica

- 125 g suhih brusnica ili borovnica (može i neko drugo suho voće po želji)

- 60 g oguljenih i nasjeckanih badema

- 120 g pšeničnog oštrog brašna

- pola vrećice praška za pecivo

- 120 g krušnih mrvica

- 20 ml konjaka (ili neki drugi liker)

- limun

- 3 jaja

- sol 

Christmas-Pudding

Priprema:

Izmiješajte maslac sa šećerom i dodajte suhe grožđice, voće po želji, bademe. Zatim još dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, prstohvat soli, konjak, sok i naribanu koricu limuna. Sve to dobro promiješajte. Nakon toga u pripremljenu smjesu dodajte razmućena jaja i ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu. Kalupe u koje želite staviti puding premažite prethodno maslacem, a punite ih već ohlađenom smjesom. Nakon toga ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima. Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i možete ga poslužiti za potpuni ugođaj, uz čaj kako to rade Englezi. Preporučamo da puding prelijete dodatno vručom čokoladom.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam