Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!
Sastojci:
- 1 kg maslaca
- 120 g smeđeg šećera
- 200 g grožđica
- 125 g suhih brusnica ili borovnica (može i neko drugo suho voće po želji)
- 60 g oguljenih i nasjeckanih badema
- 120 g pšeničnog oštrog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 120 g krušnih mrvica
- 20 ml konjaka (ili neki drugi liker)
- limun
- 3 jaja
- sol
Priprema:
Izmiješajte maslac sa šećerom i dodajte suhe grožđice, voće po želji, bademe. Zatim još dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, prstohvat soli, konjak, sok i naribanu koricu limuna. Sve to dobro promiješajte. Nakon toga u pripremljenu smjesu dodajte razmućena jaja i ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu. Kalupe u koje želite staviti puding premažite prethodno maslacem, a punite ih već ohlađenom smjesom. Nakon toga ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima. Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i možete ga poslužiti za potpuni ugođaj, uz čaj kako to rade Englezi. Preporučamo da puding prelijete dodatno vručom čokoladom.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!