Našom današnjom gastro pričom posjetili smo slikoviti izletnički restoran "V starem melinu" koji se nalazi tek dvadesetak minuta vožnje automobilom od glavnog zagrebačkog trga, na obroncima Parka prirode Medvednica u Gornjem Stenjevcu, na jednom od sačuvanijih feudalnih imanja u Hrvatskoj, koje su stoljećima posjedovale velikaške obitelji poput Ratkayevih, Vojkovićevih i Junkovićevih.

Restoran V starem melinu 1

Uvjerili smo se - ovdje prvi dojam posjetitelje bez iznimke ostavlja bez daha! Naime, zaštićeni spomenik kulture - stari mlin iz 17. stoljeća - trudom i ljubavlju današnjih vlasnika - obitelji Hanzec - u potpunosti je obnovljen i ponovno se vrti snagom potoka Dubravica!

Restoran V starem melinu 2

Preuređen u jedan od restorana koji se pamte, autohtoni interijer mlina zapravo je zavičajni muzej jer je u cijelosti sačuvan i zadržao je svoju prepoznatljivost. Stari namještaj, mlinarski i poljoprivredni alati i strojevi, ručno oslikano posuđe, staklenke zimnice - ovdje brojni detalji pričaju o davninama, baš kao da se kotač vremena vratio u prošlost, stoga i ne čudi da posjetitelji pri dolasku prvo sa zanimanjem razgledavaju okoliš i interijer restorana, pa tek nakon toga sjedaju za stol!

Restoran V starem melinu 4

A o bogatstvu stola i gastronomske ponude restorana "V starem melinu" mogli bi se pisati eseji...

- domaći kruh spravljen od brašna iz starog mlina,

- pomno osmišljeni specijaliteti koji sljubljuju narazličitije, uvijek svježe sastojke,

- autohtoni zagorski recepti za ukusna jela iz kuharica naših baka,

Restoran V starem melinu 5

- brojna tradicionalna jela iz krušne peći, s ražnja ili roštilja,

- netom ulovljena pastrva pripremljena na različite načine,

- slatke delicije za najizbirljivije,

- te pažljivo odabrana vinska lista vrhunskih hrvatskih vinara...a sve nabrojano tek je dio ove hedonističke priče o okusima za istinske gurmane. Naime, zaslugom gospodina Josipa Hanzeca starijeg koji je strastveni lovac, divljač iz okolnih lovišta - veprovina, srnetina, meso jelena i divlje peradi - na jelovniku je ovog restorana tijekom cijele godine, baš kao što je to bilo i nekada davno, prema tradiciji starih purgera!

Restoran V starem melinu 6

Restoran V starem melinu 9

Uz sve navedeno, ovdje su bez sumnje obiteljska tradicija, predan rad i neizmjerna ljubav prema ugostiteljskom poslu, garancija zadovoljstva gostiju...Zaključak? Želite li pobjeći od stresne svakodnevice i uživati u jedinstvenom ugođaju prošlih vremena, uz šum potoka i zvuk kotača koji pokreće mlin te gastronomoskoj ponudi za pamćenje, restoran "V starem melinu" idealan je izbor...jer ovdje ćete se osjećati baš kao da je za vas vrijeme zaustavljeno!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam