Kako tradicionalni kulinarski recepti Lijepe Naše ne bi pali u zaborav, vrlo su važne gastronomske manifestacije i izložbe...poput one nedavno održane u Velikoj Gorici. Naime, na već tradicionalnom, 16. Gastru Turopolja, mnogobrojni su posjetitelji, uz raznovrstan program, bili u prigodi kušati najrazličitija autoktona jela turopoljskog kraja, te najfinije delicije poznatih velikogoričkih restorana.

Gastro 2

Gastro 6

Vrijedni organizatori, Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica Velike Gorice, iznimno su zadovoljni prikazanim programom, te ovogodišnjim odazivom posjetitelja.

16. Gastro Turopolja trajao je tjedan dana, a napravljen je i jedan organizacijski iskorak - nova lokacija za središnje događanje pod nazivom "Nedjeljni Turopoljski ručak".

Gastro 11

Uvjerili smo se kako pozitivna energija ovog događanja nadilazi okvire gastronomije i Turopolja, a spomenimo i iznimno važnu suradnju s mladima…

Gastro 10

 

Prisutni su o Gastru Turopolja imali isključivo riječi hvale...Stari, već pomalo zaboravljeni kulinarski specijaliteti ponovno su zaživjeli, na trenutak vratili kotač vremena u prošlost i podsjetili nas na zdravu, raznovrsnu domaću hranu. Bilo je uistinu bezbroj zanimljivih gastro kombinacija...Mnogobrojni su posjetitelji, uz raznovrstan program, bili u prigodi isprobati najfinija jela poznatih velikogoričkih restorana, ali i mediteranske delicije ugostitelja otoka - jadranskih bisera Korčule i Lastova. U ponudi je bilo je i jela internacionalnih kuhinja...

Gastro 7

 

Gastro 12

Na 16. Gastru Turopolja sudjelovanjem u natjecanju u pripremi kotlovine obrtnici različitih struka podržali su svoje kolege obrtnike-ugostitelje...Doznali smo djelić tajne pripreme pobjedničke kotlovine...

Gastro 9

 

Gastro 8

Posjetitelji su bili u prigodi kušati domaća autohtona jela pripremljena sa današnjim namirnicama, ali prema starim receptima...ovdje je uistinu bilo za svakoga ponešto!

Nakon svega, zaključak je jednostavan - važnost događanja poput tradicionalnog Gastro Turopolja je neupitna…Nema sumnje kako su organizatori i sudionici 16. Gastra Turopolja još jednom dokazali kako je hrana nezaobilazna u našoj svakodnevici, ali i vrlo važan segment bogate tradicije hrvatske povijesti. Vidimo se na slijedećem Gastru Turopolja u Velikoj Gorici!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam