Bogatstvo tradicionalnih kulinarskih recepata Hrvatske je neizmjerno, ali, nažalost, mnoga su jela "naših baka" već odavno zaboravljena...Kako bi nam gastro kultura Lijepe Naše ipak bila svakodnevica, vrlo su važne gastronomske izložbe i događanja...S tom je idejom i zamišljen izuzetno uspješan projekt - Gastro Turopolja u Velikoj Gorici, koji je već postao tradicionalan, a ove je godine proslavio i jubilarno, 15. izdanje...

Gastro 3

Tako već petnaest godina za redom u listopadu Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te najrazličitijih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata, ali i gosti koji izlažu hranu svoga kraja na gastro izložbi i velikom nedjeljnom turopoljskom ručku.

Gastro 4

 

Gastro 5

Centar Velike Gorice na Trgu kralja Tomislava i ove je godine bio velika blagovaonica za više od 5000 građana koji su uživali u bogatoj enogastronomskoj ponudi - domaćoj turopoljskoj kuhinji, mediteranskim delicijama ugostitelja otoka Korčule i Lastova te specijalitetima koje su pripremali brojni gosti na izložbi. Uvjerili smo se kako pozitivna energija ovog događanja nadilazi okvire gastronomije i Turopolja, a spomenimo i iznimno važnu suradnju s mladima - Srednjom strukovnom školom te Dječjim vrtićem "Ciciban"…

Gastro 6

Vrijedni organizatori, Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica Velike Gorice, iznimno su zadovoljni prikazanim programom, te ovogodišnjim odazivom posjetitelja, najboljim u proteklih 15 godina. 

Gastro 10

Gastro Turopolja događanje je od iznimne važnosti za obrtnike...Bogat kulturno-umjetnički program, sudjelovanje čak 25 vatrogasnih zajednica Turopolja, različita gastro natjecanja, predstavljanje obrtničkih proizvoda, eko hrane i suvenira, "Gorički dani meda" - mogli bismo još dugo nabrajati jer zanimljivosti je uistinu bilo bezbroj...važnost ovog događanja, kao i trud vrijednih organizatora, znao je prepoznati i dugogodišnji partner i pokrovitelj Gastra Turopolja - Zagrebačka banka.

Gastro 11

Ovogodišnji Gastro Turopolja ponovno je oduševio posjetitelje, a pripravljene delicije govorile su sve svjetske jezike! Možemo samo zaključiti kako su organizatori i sudionici jubilarnog 15. Gastra Turopolja još jednom dokazali kako je hrana nezaobilazna u našoj svakodnevici, ali i vrlo važan segment bogate tradicije hrvatske povijesti. Vidimo se na slijedećem Gastru Turopolja u Velikoj Gorici!

Više pogledajte u video reportaži:

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam