Ovaj vikend završilo je drugo izdanje najukusnijeg, najkreativnijeg i najvećeg filmskog festival u regiji, Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola, koji se održao u najljepšem zagrebačkom parku, Zrinjevac.

Ovaj projekt, omiljen brojnim Zagrepčanima, obogaćuje turističku i gastronomsku ponudu Zagreba u post-ljetnoj sezoni. Zagrebačkim Central Parkom tijekom deset dana festivala prošetalo je više od 150 000 posjetitelja koji su uživali u filmskom pikniku, odličnoj hrani, prekrasnim filmovima, zanimljivim kulinarskim i vinskim radionicama, glazbenom program u paviljonu te nezaboravnoj atmosferi.

4 FFFZ 16

Filmove koje su se prikazivali pod zvijezdama, a u kojima hrana igra glavnu ulogu, poput Paklene kuhinje, Pogrešne dostave, Stranputice, A Good Year i drugih gledalo je oko 8000 posjetitelja na dekicama iz Coca-Coline kućice.

6 FFFZ-16

Na kućicama najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa i slastičarnica prodano je preko 10000 filmskih menija, reciklirano je 50000 plastičnih bočica, dok je na 30-ak kulinarskih radionica podijeljeno preko 4000 porcija hrane.

Ono što je posebno zanimljivo je da Food Film Festival Zagreb ima oko 2000 check-inova na Facebooku te ukupno više od 2000 fotografija snimljenih na lokaciji Food Film Festivala Zagreb ili podijeljenih uz hashtagove #fffz i #foodifilmfestivalzagreb na Instagramu uz predivne komentare, što pokazuje kako su se posjetitelji zaista saživjeli s ovim festivalom i na njemu u potpunosti uživali.

Na kulinarskim radionicama i cooking showima kuhalo je 40-ak chefova, od Marine Gaši iz restorana Marina u Novigradu, Christiana Misirače i gastronoma Rene Bakalovića uz OPG Noršić i degustaciju vina Josić, Ante Božikova Dupina iz Konobe Opat, Priske Thuring iz restorana Dubravkin put, Vesne Miletić iz restorana Tač, Zlatka Vukelića iz restorana Balon, Vjeke Bašića iz konobe Boba na Murteru, Igora Tomljenovića iz kultnog zagrebačkog bistroa Lari&Penati, do chefova ambasadora Coca-Cole Sandre Gašarić, Kotanya Matije Nikolića, Zeptera Petre Gerić, Podravke Zlatka Delića, Electroluxa Branka Ognjenovića, Daria Lide i Roberta Hromalića iz Akademije Majstor kuhar, Roberta Horvata iz Mesne industrije braće Pivac...Uz kulinarske, održana je i radionica ukrašavanja torti slastičarke Lade Osredečki te vinska radionica u suradnji s udrugom WOW i vinima Agris, koju je vodila poznata sommelierka Jelena Šimić Valentić.5 FFFZ 16

Ovaj je festival pozicioniran kao iznimno značajno gastro događanje u gradu, čime su pridonijeli i meeting pointi koji su u svojim restoranima nudili filmske menije po promotivnim cijenama. Radi se o nekima od najboljih domaćih restorana kao što su Bistro Apetit, Balon, Tekka, Time, Tač, Bulldog, ManO2, Atlanta Bocca Marai, OXBO Urban bar i Grill, Fellini Pag trattoria, Dežman bar, Cheese bar, The Pizza House "Chateau", Kremenko Grila i La Štruk, koji su se na ovaj način pridružili sudionicima festivala i gastro kućicama Lari i Penati, Binimoto, Cukeraj, Amelie, Torte i to, Pod Zidom, Dobra vina, Bistro 75, Wurst bar Harmica, Wok by Matija, Brko i Brko, Plac, The Hole in one pub, Pitija, Vinoteka Bornstein, Vinolicious, A Most unusual gin garden, Kofer, Fantasy Food, Puffertjes, San Servolo, Bakina tajna, Lokum, Hrvatske divote, Rakijarnica, Kotany, Žitoproizvod i Zepter.

5 FFFZ-16

Energija ovog najvećeg zagrebačkog gastro festivala zaista je nevjerojatna, što potvrđuju i turisti iz svih krajeva svijeta koji ovaj festival uspoređuju s najboljim street food festivalima u Londonu, Beču i gradovima diljem svijeta. Žao nam je što je ovih deset dana festivala i prelijepog druženja tako brzo prošlo jer su mnogi komentirali da grad Zagreb zaslužuje takav urbani festival u najljepšem zagrebačkom parku tijekom cijele godine...a mi se već sada radujemo novom slijedeće godine! 

2 FFFZ 16

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam