Poznate dame na svečanom otvorenju kuhale zagrebačka jela

Kulinarskom radionicom s poznatim osobama službeno je otvoren Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola, festival koji spaja hranu i film, a kojem će idućih deset dana moći uživati Zagrepčani i brojni turisti u Zagrebu.

Tako su Sanja Doležal, Matija Vujica,Nives Čanović, Iris Androšević Pinjuh, Suzy Josipović Redžepagić, Anči Dobrić, Vesna Orlovac, Rene Inglese i gastro blogerica s bloga ReciPeci i ambasadorica Coca-Cole, Sandra Gašparić uz podršku voditeljice Jane Fabijanić spremali stara zagrebačka jela - krpice Žitoproizvoda sa zeljem i krpice s krumpirom granadirmarš.

Veliki red koji se stvorio kad su poznate osobe dijelile ono što su skuhale pokazao je kako stara, tradicionalna zagrebačka jela nisu zaboravljena, čak štoviše, da su itekako „in“.

Već prvi dan Zrinjevac je premašio je sva očekivanja svih prisutnih. Bio je prepun posjetitelja, ljubitelja hrane i znatiželjnika koji su došli vidjeti koje sve delicije nude brojne gastro kućice u najljepšem zagrebačkom parku. Kućice poput Lari i Penatija, Wurst bara Harmica, Pitije, Rakijarnice, Binimota, Fantasy fooda, Brke i Brke, Wok by Matija, Bistroa 75, Pod Zidom, Vinoliciousa, Wine bara Bornstein, Placa, A most unusual gin gardena, Kofera, Amelia, Torte i to, Cukeraja, Dobrih vina, San Servola, Poffertjesa, Zeptera, Bakine tajne, Hrvatskih divota, Lokuma i Žitoproizvoda i Kotanyia nudile su zaista ponešto za svakoga. Od sushija i egzotične hrane do kobasica s curryem, pravih domaćih rukom rađenih pita i bureka, do američkih rebarca, raznih tortilla, svih vrsta ginova, koktela, odličnih vina do savršenih i neobičnih slastica.

Festival je započeo uz nastup odličnog Oridano gypsy jazz banda, a nastavljen je projekcijom filma Jiro dreams of sushi, o prvom sushi majtoru koji je dobio tri Michellinove zvijezdice, a uz koji su posjetitelji mogli uživati u jelima na kućici Binimoto koja se pripremaju i u filmu.

U sljedećih nekoliko dana festivala posjetitelje očekuju mnoge zanimljivosti, svaku večer urbani gradski glazbeni nastupi i projekcije filmova s tematikom hrane poput Paklene kuhinje, The Tripa, Today speciala, A good yeara, Stranputice i mnogih drugih, zatim kulinarske radionice u kojima će kuhati poznati hrvatski chefovi poput Priske Thuring iz Dubravkinog puta, Marine Gaši iz novigradske Marine i Ante Dupina iz konobe Opat s Kornata te brojne delicije na našim gastro kućicama.

Kako je organizator mislio na sve, za gledanje filmova na travi, na 1. kućici Coca-Cole mogu se iznajmiti dekice.

Novost ovosezonskog festivala je čak 15 meeting pointa u kojima se tijekom festivala po posebnim cijena može kupiti neko filmsko jelo ili čak meni. Restorani koje nude ovu odličnu ponudu su Balon, Tač, Tekka, Time, Bistro Apetit, Mano2, Bulldog, Bocca Marai, Kremenko Grill, Dežman bar, Cheese bar, Oxbo Urban bar&grill, Fellini Pag trattoria, The Pizza House "Chateau" i La Štruk.

Jedino što još možemo nadodati - nemojte nikako propustiti ovaj najukusniji i najkreativniji festival u gradu!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam