Listopad u Velikoj Gorici već godinama obilježava tradicionalna manifestacija pod nazivom Gastro Turopolja. Nakon tjedna uživanja u gastronomskoj ponudi velikogoričkih restorana te receptima, okusima i mirisima turopoljskih jela, središnje događanje pod nazivom "Nedjeljni turopoljski ručak" ponovno je oduševilo!

18. Gastro Turopolja 2

18. Gastro Turopolja 3

Mnogobrojni posjetitelji 18. Gastra Turopolja u centru suncem okupane Velike Gorice bili su u prigodi kušati autohtona jela turopoljskog kraja kao i mediteranske delicije ugostitelja otoka Korčule i Lastova, upoznati različitost ponude i rad obrtnika, te uživati u raznovrsnim i zanimljivim zabavnim sadržajima. Ideja vodilja organizatora - Udruženja obrtnika Velike Gorice i Turističke zajednice Velika Gorica - upoznavanje je s jelima turopoljskog kraja te promocija ugostiteljsko-turističke ponude Velike Gorice.

18. Gastro Turopolja 6

18. Gastro Turopolja 5

Iznimnim trudom vrijednih organizatora Gastro Turopolja iz godine u godinu obogaćuje sadržaje i ponudu za posjetitelje i na taj način bez sumnje dokazuje svoju vrijednost, kao i važnost za brojne obrtnike. Bogat kulturno-umjetnički program, gastronomske izložbe, kulinarski show, različita gastro natjecanja, predstavljanje obrtničkih proizvoda, eko hrane i suvenira, projekt "Jela naših baka",... - zanimljivosti je uistinu bilo bezbroj, a zbog svega navedenog zadovoljstvo posjetitelja ali i izlagača očekivano!

18. Gastro Turopolja 4

18. Gastro Turopolja 8

Značaj Gastra Turopolja dokazuju i višegodišnja suradnja te aktivna sudjelovanja strukovnih obrazovnih ustanova, a već tradicionalno, na Gastru Turopolja posjetiteljima su se predstavili i obrtnici jadranskih otočnih bisera - Korčule i Lastova.

18. Gastro Turopolja 1

Nema sumnje kako Gastro Turopolja iz godine u godinu bilježi rast, te kako su interes javnosti i broj posjetitelja završne manifestacije - nedjeljnog turopoljskog ručka - sve veći! Uvjerili smo se - vrhunska gastronomska ponuda nikoga nije ostavila ravnodušnim! Zadovoljstvo je bilo višestruko - organizatori i izlagači bili su nagrađeni za uloženi trud, a posjetitelji jednostavno - ponovno pozitivno iznenađeni!

18. Gastro Turopolja 7

18. Gastro Turopolja 9

Nakon svega viđenog i rečenog, možemo samo zaključiti kako su sudionici 18. Gastra Turopolja svojom vještinom i tajnama u pripremi najrazličitijih delicija još jednom dokazali da je hrana nezaobilazan dio naše svakodnevice, ali i vrlo važan segment bogate povijesti i tradicije hrvatske baštine. Nema sumnje - vidimo se na slijedećem Gastru Turopolja u Velikoj Gorici!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam