"Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom" je svojevrsni talk show u kojem publika aktivno sudjeluje te tako sugreira tijek razgovora. Uz glavnu temu i gosta-komentatora, Tomislav Stiplošek ugošćuje i vinara čija vina se kušaju uz razgovor i fine plate iz ponude Procaffea. Tu su, naravno, i ugodna iznenađenja...

Vinski razgovori vina Krolo 9

Događaj dva puta mjesečno organizira G.E.T. - udruga za kulturu stola u suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčićevoj ulici. Prošloga četvrtka je glavna tema bila "vino i društvene mreže" uz gošću komentatoricu Jelenu Bulum, organizatoricu popularnih vinskih događaja "Vino & Kino" i "Vinska faca poslije placa".
"Društvene mreže su postale neizostavni dio života, samim time i poslovanja. Prema vlastitom iskustvu, kada je riječ o vinskim događajima, puno je brži i efikasniji učinak reklama putem društvenih mreža, u odnosu na klasične medije.", rekla je Jelena Bulum, ali i dodala: "Društvene mreže imaju svoja pravila. Treba svakom proizvodu ili lokaciji koja se reklamira pristupiti individualno, maksimalno mu se prilagoditi, jako dobro poznavati materiju koju prezentirate, kao i publiku s kojom komunicirate. Uz poštivanje svih ovih elementa, uspjeh neće izostati."
U obitelji Krolo iz Dalmatinske zagore, uzgoj vinograda je tradicija stara preko 300 godina, ali Dražan Krolo je jedini potomak koji se odlučio i profesionalno baviti vinogradarstvom, prvenstveno iz ljubavi. Prva berba je bila je 2007. godine, a danas Krolo vina imaju prepoznatljivi okus i kvalitetu te desetke priznanja iz cijelog svijeta. U ponudi imaju vina od 5 sorti, a u vinariji, u Trilju, odlično razvijaju ponudu vinskog turizma.

Vinski razgovori vina Krolo 4
Na "Vinskim razgovorima" vinariju su predstavili Dražan Krolo i prodajna predstavnica Fani Tomaš. Kušala su se vina: Rose 2018., Chardonnay 2018., Pošip 2018., Cuvée (Cabernet Sauvignon i Merlot) 2013. i 2015. i Crljenak 2016.
Reakcija publike bila je jako dobra; vina su ovdje definitivno doživjela uspjeh. No. tri vina su izdvojena kao posebna - Pošip, Cuvée iz 2013. i Kaštelanski Crljenak.
Ipak, posebno treba izdvojiti Crljenak jer kao što kaže gospodin Krolo, Crljenak je prvo vino vinarije, a osim toga je autohtona sorta i to daje posebne mogućnosti u njegovoj prezentaciji.
U razgovoru s Dražanom Krolom, još se jednom pokazalo kako je vinski turizam budućnost hrvatskog vinarstva jer najbolja je prodaja ona na kućnom pragu - ili da citiramo g. Krolu: "Kad turisti dođu u vaš podrum, oni su vaši i tu nemate konkurenciju."

Vinski razgovori vina Krolo 1
"Imaju odlično razrađene vinske ture", posebno je istaknuo Tomislav Stiplošek, voditelj projekta i predsjednik udruge G.E.T., kojoj je jedan od glavnih ciljeva razvoj vinskog turizma.
"No trebalo bi raditi na produljenju sezone, ne samo u vinskom turizmu, nego općenito. Treba shvatiti da sezona traje maksimalno tri mjeseca, a od ta tri, onaj središnji je toliko vruć da turisti baš i nemaju veliku volju i želju za obilascima pa je u takvim uvjetima teško organizirati vinske ture.", ukazao je Dražan Krolo na problem koji treba rješavati.
Uz degustaciju vina Krolo servirane su plate Procaffe s pršutom i sirom, a kako u konzumaciji ovih namirnica (uključujući vino) ne treba zanemariti unos vode u organizam, na stolu se našla i Nevra, visokokvalitetna prirodna izvorska voda, s izuzetno niskim udjelom natrija i magnezija.

Vinski razgovori vina Krolo 8
Svaki "Vinski razgovori", uz zanimljive teme i degustacije koje pružaju jedinstven doživljaj, nekome iz publike donose dodatno iznenađenje. Ovaj put je netko od sudionika osvojio degustaciju u organizaciji zagrebačkog Wine bara i vinoteke Bornstein, čiju bogatu vinsku kartu, s više od 150 različitih artikala hrvatskih i inozemnih proizvođača pića, upotpunjuje i ponuda menua sastavljenog od različitih vrsta tapasa, kreiranih od namirnica domaćih proizvođača.

Vinski razgovori vina Krolo 6
Sljedeći "Vinski razgovori" održat će se već 18. travnja 2019. uz OPG Hilić s Pelješca i zanimljivim temama za komentiranje. Dodatne informacije potražite na web stranici www.get4u.hr ili FB stranici G.E.T. Report, ili pak svratite u kavanu Procaffe, opustite se uz njihovu ponudu vina i finih zalogaja te se informirajte o nadolazećim vinskim i drugim zanimljivim gostovanjima.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam