Mit br. 1: Prvu bračnu noć svi se ludo seksaju!

Nakon svega, teško da je ikome do seksa. Poslije vjenčanja i svadbene večere, većina je i umorna i pripita. A da ne govorimo i da su iscrpljeni vodeći računa da se njihovi prijatelji i obitelj dobro provedu. Nije to sad baš čest slučaj kao nekada, ali ima onih koje čekaju vjenčanje kako bi iskusili prvo vođenje ljubavi. E, to je tek raspad sistema… Možda ne bi bilo loša da na isti način na koji pričate o torti, pozivnici … popričate i o očekivanjima u prvoj bračnoj noći. Donesite zajedničku odluku da ne pijete previše i dogovorite se kako ranije pobjeći sa zabave u sobu u razumno vrijeme.

Mit br. 2: Kada ste u braku, želja umire

Možda nećete svaki dan trgati jedno s drugoga odjeću, no to ne znači da će seks biti imalo lošiji. Postoji mnogo načina da se probudi strast u životu u godinama koje dolaze: nosite seksi odjeću, flertujte, izlazite zajedno, zavodite jedno drugo. Jedna od najboljih strategija za osvježavanje odnosa je zajedno probati nove aktivnosti. Izaberite adrenalinske sportove jer ne samo da stimuliraju tijelo, već poboljšavaju vašu seksualnu vezu. Što se tiče svakodnevnih aktivnosti, osim da ga samo držite se za ruku, pljusnute ga i po stražnjici "u prolazu"… sve to pokazuje naklonost.

Čak ima jedan zanimljiv savjet seksologa - svakih nekoliko mjeseci uradite ovu vježbu: sjedite u njegovo krilo (obučena ili gola), okrenuti prema njemu licem i omotajte noge oko njegovog struka. Zatvorite oči, prislonite čelo uz njegovo i dišite zajedno u istom ritmu dva minuta. Sinkronizirano udisanje i izdisanje stvara jaku seksualnu energiju između dvoje ljudi. Zašto ne probati?

Mit br. 3: Što ste stariji i krupniji, to ćete njemu biti manje privlačne

Vaš partner vas prilikom seksa ne zamišlja 10 kila lakšom ili ne bilježi vaše mane, već uživa u vama kakvi jeste u tom trenutku. Ostavite po strani svoju nesigurnost i obratite više pažnje na ono što uzbuđuje vas i vašeg partnera. Muškarci jesu vizualni tipovi, ali im je važnije vidjeti samopouzdanje, ono je to što ih najviše privlači. Ako vam manjka samopouzdanje, krajnje je vrijeme da krenete vježbati. Ne samo da ćete biti u dobroj formi, već će i mozak početi oslobađati endorfin koji poboljšava raspoloženje i opušta.

par 17

Mit br. 4 U obiteljski život prepun obaveza teško je uklopiti seks

Da bi vaša veza ostala jaka, sek svakako morate uklopiti u svoj brak. Nije brak samo pisanje zadaća i razvažanje djece na različite aktivnosti. Važno je pronaći vrijeme čak i kada ste zatrpani obavezama, jer je seks prirodan način smanjenja napetosti i stresa. Teško ćete biti raspoložene poslije napornog dana na poslu, ali možda je vođenje ljubavi ujutro, kada ste odmorni i osvježeni, a nivo testosterona najviši, najbolje rješenje. Podesite alarm 15 minuta ranije, pa će vam dan početi pozitivno.

Ako vam se luda jutra čine nerealna, ne gubite večer ispred televizora. Svakako ga ne unosite u spavaću sobu. Istraživanje talijanskih znanstvenika je pokazalo da parovi koji gledaju televiziju u krevetu dva puta rjeđe imaju seksualne odnose.

Mit br. 5: Još razmišljate o bivšem

Svjesno ili nesvjesno ga uspoređujete s bivšom ljubavi. Dobro razmislite zašto vam se to događa. Možda samo zato što je nedostupan, pa time možda i poželjniji. Vjerojatno mislite samo na pozitivne aspekte odnosa s bivšim i zaboravljate razloge zašto je veza propala.

Ako je vaš trenutni odnos pun povjerenja, druženja i naklonosti, bit ćete sretni i zadovoljni u godinama koje dolaze. Ne grizite se!

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam