Hodnik je dio stana koji često zanemarujemo kad je u pitanju uređenje. Često je on samo "ostava" za tenisice, kapute, kišobrane i snopove ključeva. Sve "prljave" stvari držimo u hodniku, tek ponegdje zaluta neka ukrasna zdjelica i ogledalo.

Upravo zato donosimo vam savjete za uređenje hodnika. Saznajte kako od ove, često zapostavljene i neugledne prostorije, uz minimalne preinake stvoriti "chic" uvertiru u vaš dom. 

hodnik 2

Lampa

Vrlo često hodnici su lišeni dnevnog svjetla, a žučkasta plafonjera jedina je rasvjeta. Odličan način "podizanja" prostorije jest mala stolna lampa. Ona će dati romantičan, pomalo boudoir efekt, naročito postavite li ju ispred zidnog ogledala. 

hodnik 1

Ormarić

Praktično je u hodniku imati ormarić za cipele, uštedi mnogo prostora i zaista se isplati investirati u njega. Idealno je postolje za spomenutu lampu i eventualnu ukrasnu zdjelu za ključeve/bombone/sitniš. 

hodnik 4

Ogledalo

Ogledalo je definitivno must have svakog hodnika. Povećava prostor, a i najbolji je saveznik u finalnom dotjerivanju prije izlaska iz stana. Ukoliko vam financije i dimenzije hodnika dopuštaju, odaberite ogledalo gdje se možete vidjeti u cijelosti. Svoj osobni pečat dajte prilikom odabira okvira. Masivni barokni okviri za boudoir efekt, minimalizam i ravne linije za praktične. Kreativni mogu napraviti vlastite okvire – na rubove ogledala zalijepiti fotografije, citate, podsjetnike. Ukoliko odabirete manje ogledalo, preporučujemo da ga postavite iznad ormarića. 

hodnik 5

Stolac/tabure

Koliko ste se samo puta preznojili navlačeći obuću stojećki? Priznajte da vam se sigurno dogodilo da vam je izvirila i "posteljina" dok ste čučali, vezivali i navlačili obuću! Upravo zato postavite nešto kako bi se izbjegli ti nezgodni trenuci. Mali tabure u kontrastnoj boji u odnosu na zid, dat će wow efekt i dokaz da brinete o detaljima. Ukoliko su vaš hodnik i džep malo većih dimenzija, uparite ogledalo s baroknim stolcem. Stolica na rasklapanje uz DIY ogledalo pobrinut će se da zaokruži priču o nepretencioznom hodniku, koji ipak ima sve. Stoga, pobrinite se da svakako nađete mjesta za sjedalicu, zaista postoji bezbroj mogućnosti kako ju uklopiti. 

hodnik 3

Tapete, naljepnice, boje zidova

Ohrabrite se i tih nekoliko kvadrata dotjerajte bojom ili uzorcima. Igrajte se kontrastima u odnosu zid-namještaj. Ostavite li zid bijelim, a namještaj minimalističkim, odlično rješenje su zidne naljepnice, posebice crne folije koje imitiraju školsku ploču – idealno za ispisivanje podsjetnika.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam