One su neobične, njihovi graditelji su nepokolebljivi kreativci i nema čovjeka koji u njima ne želi provesti barem jednu noć. Donosimo vam rezidencije koje oduzimaju dah i pružaju drugačiji pogled na svijet arhitekture. 

KUCA 6

Kuća na drvetu

Zašto imati jednu kućicu na drvetu kada možete imati tri? Ovo arhitektonsko remek djelo proglašeno je jedinstvenim i najvišim primjerom kućice na drvetu, a nalazi se u Kanadi, točnije u blizini Revelstoka. Građevina tvori savršenu simbiozu s prirodom, čineći idealnu dopunu šumskom okolišu, što je u današnje vrijeme prava rijetkost. 

KUCA 3

Kamena kuća

Sagrađena između dvije stijene, kamena kuća u Portugalu, navodno je inspirirana popularnim američkim crtanim filmom Flintstones. Ipak, unatoč tome što je smatraju jednom od najneobičnijih kuća na svijetu, čak i ova rezidencija sadrži klasične elemente poput drvenih prozora. Kao što možete pretpostaviti kamena građevina svake godine privlači tisuće turista. 

KUCA 5

Viktorijanska koliba

Prema Sandri Foster ova koliba je najbolje uloženih 3000 dolara u njezinom životu. Viktorijanska kućica nalazi se u New Yorku i u potpunosti je prilagođena njezinoj plavokosoj vlasnici koja, ako je suditi prema njezinom malom domu, ima izvrstan ukus za detalje. 

KUCA 2

Kuća školjaka

Jedna od najkreativnijih kuća današnjice smjestila se na Isla Mujeres - komadiću raja usred Karipskog mora. Kuća školjaka prava je nekretninska poslastica, što potvrđuju i zapanjujući nizovi koralja i školjaka. 

KUCA 7

Kuća čaja

Boravak u ovoj japanskoj vili navrh drveta mnogi uspoređuju s izvantjelesnim iskustvom koje pruža novu percepciju svijeta. Konkretno, ovu kuću odlikuje spoj minimalizma i prirode u njezinom najromantičnijem izdanju. 

KUCA 4

Kuća bundeva

Kuća boje terakote djelo je ruku Steva Areena koji je nakon duge karijere stjuarda u Delta Airlinesu, odlučio sagraditi dom pod nazivom Dome House na organskoj farmi manga u sjeveroistočnom Tajlandu. Ovaj nekonvencionalni graditelj gradnju svojeg doma završio je za samo šest tjedana i to za tek 8000 dolara. 

KUCA 1

Vrata, prozore, police, ribnjak i vidikovac, kao i kamen koji je koristio za uređenje okoliša, sve je izradio od materijala koji potječu iz neposredne okolice kuće. Tako je spavaća kupola prikrivena travom na krovu, a kupaonica, kao i atrij, ispunjen je biljkama.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam