Ako za kućnog ljubimca imate psa ili mačku, od sada ćete svoj karakter teško moći sakriti. 
Za to su ''krivi'' američki psiholozi sa Sveučilišta u Teksasu, koji su proveli istraživanja o osobnostima vlasnika pasa i mačaka.

pas_i_macka_osobnost1

Ustanovili su kako oni koji više vole pse su društveniji i uslužniji, dok su mačkoljupci neurotičniji i netradicionalni, no ipak otvoreniji, kreativniji i pravi filozofi. Zaključeno je to na osnovi odgovora 4500 ispitanika, vlasnika pasa i mačaka, koji su online putem, odgovarali na pitanja vezana za otvorenost, samosvjesnost, prijatnost, neurotičnost i ekstrovertiranost. 

pas_i_macka_osobnost3 pas_i_macka_osobnost2

Psoljupci su skloniji druženju i uvijek će vam biti na usluzi, dok kod ljubitelja mačaka morate biti oprezniji. Oni će biti u društvo dok im to odgovara, a kada im postane nelagodno, jednostavno će otići, bez obzira htjeli vi da ostanu ili ne. 

Iako je ovo istraživanje provedeno na relativno malom uzorku, vjerujemo kako je relevantno i kako su se mnogi od vas mačkoljubaca i psoljubaca u njemu prepoznali.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam