Uobičajene blagdanske poklone zamijenite korisnima za zdravlje!
Živimo užurban način života, svaki dan se susrećemo s novim nezdravim navikama, a i teško ekonomsko stanje u svijetu određuje nam koje proizvode smo u mogućnosti koristiti i u kojoj mjeri. Da bi i ove blagdane razveselili svoje najmilije poklonima koje neće kasnije mijenjati za neke druge, ali i od kojih mogu imati koristi, pripremili smo nekoliko prijedloga za božićni shopping.

poklonibozic1

Ljubitelji slatkiša

Umjesto da trošite novac na skupe bombonijere i čokolade, predlažemo da se sami okušate u "proizvodnji" slatkiša. Ispecite kekse ili kolačiće za svoje slatkoljubce, ali pritom pazite na njihovo zdravlje i nemojte kako je navedeno u receptu koristiti mast, maslac ili ulje, već iste zamijenite niskokaloričnim margarinom. 

Zdrava košara

Prilikom uštede kućnog proračuna, vjerojatno ćete s popisa prvo izbaciti hranu organskog uzgoja jer je takva, nažalost, i najskuplja. Međutim, kao poklon za blagdane, za svoje najmilije izdvojite novac i kupite košaru s namirnicama organskog podrijetla jer ćete im na taj način omogućiti da uživaju u zdravom poklonu.

poklonbozic2

Knjižica s mozgalicama

Koristan poklon je i knjižica s mozgalicama, kao što su primjerice sudoku ili kakuro. Osim što su zabavne , "trening" su za mozak u slobodno vrijeme. 

Zdrava kuharica

Bilo da se radi o specijalitetima Mediterana koji su idealni po pitanju zdrave prehrane, ili su u pitanju vegetarijanstvo ili makrobiotika, zdrava kuharica poklon je koji od dugoročne koristi za zdravlje, ali i poticaj da osoba isproba novitete u kuhinji.

poklonbozic3

Članstvo u fitness centru

Nema boljeg načina da nekome usadite zdravu naviku redovitog odlaska u fitness centar od učlanjenja u isti. Do zdravog tijela i u njemu zdravog duha, pravilna i uravnotežena tjelovježba je najkraći i najsigurniji put!

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam