Vaš svijet je dobio jednu novu dimenziju otkad ste ga upoznali. Sretni ste kao nikad, napokon više niste sami, imate oslonac, potporu, više se ne morate izmotavati kad vas pitaju jeste li zauzeti. Ali ono što nemate je društveni život. 

ljubomora_prva_prva

Prijatelji vas odavno ne zovu na rođendane, subotnje kave i trač partije prolaze bez vašeg prisustva, a ne možete se sjetiti kad ste zadnji put spontano izašli van i isplesali se. Otkad ste definirali svoju vezu, sve ste podredili njemu. Svoj raspored slažete prema njegovom, uvijek ste napeti čekajući kad će zazvoniti telefon, jer ako se ne javite, uslijedit će nalet ljubomornih ispada.

Imate isti Facebook ID, a vaše računalo pamti lozinke za mail. Sve je to u redu, mislite, ionako nemate što skrivati. Ali dođe vrijeme kad se zapitate da li je to prava veza ili se možete izjednačiti sa žrtvom otmice.

Ukoliko osjećate da vas vaš partner guši i da u vezi kalkulirate kako bi udovoljili samo njemu, onda imate veliki problem. Pogriješili ste na početku. Ispraviti takve stvari nije lako, ali ukoliko ste dosljedni i uporni, pridonijet ćete zdravijem odnosu u svojoj vezi. Morate naučiti da je svrha partnerstva čvrst i dugotrajan odnos. 

ljubomora_prva

Ekstremna ljubomora i kontrola znak su nepovjerenja koje sami svojim ponašanjem nikad niste izazvali. Postavite granice, odlučite što želite, kada i na koji način i toga se držite do kraja. Par puta ćete vjerojatno pokleknuti, ali svaki sljedeći put bit ćete sve pouzdaniji i pokazat ćete partneru da ne mislite ništa loše, već samo živite svoj život.

Svakom od vas dvoje potreban je stupanj privatnosti. To nije nikakvo sakrivanje, već sasvim prirodna stvar, budući da je svatko od nas poseban i zaseban. Započnite sa malim stvarima, sljedeći put kad vam dođe poruka na mobitel, jednostavno mu nemojte reći od koga je. 

ljubomora_za_stolom

Ukoliko ima povjerenja i poštuje vas, znat će da vas ne traži nekakav tajni obožavatelj s kojim se dopisujete njemu iza leđa.Vratite svoje stare navike koje su vas nekad tako uveseljavale. Pozovite prijateljice na večernje druženje u omiljeni kafić ili restoran, ali prije toga upozorite partnera da nije pristojno pričati na mobitel u društvu.

A osim toga, ako vam želi ispričati svoj dan, može to učiniti kad se vratite doma. Razgovarajte s njim o problemu. Ukoliko smatrate da je to nemoguće, onda vaš odnos nema budućnost. Vezu gradi dvoje ljudi, a ne jedno. Objasnite mu da, ako vas pusti da dišete, bit ćete bolji sebi, ali i njemu.

Vratit ćete kontrolu u svoj život i osjećati se neovisnom i samostalnom. A to vas neće spriječiti da vam on i dalje bude na prvom mjestu. Ali uz obitelj i prijatelje koji to od vas zaslužuju.

Izvor: She.hr


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam