Majka priroda definitivno voli žene. U najvažniji i najbolniji trenutak njihovog života unijela je mogućnost velikog užitka. Orgazam pri rađanju jedna je od najvećih tajni poroda koja je tek nedavno izašla na vidjelo!

beba_1

Brojna su istraživanja o osjećaju zadovoljstva koji ispunjava svaku ženu. I to onog zadovoljstva paralelnog trenutcima u kojima bi one trebale vrištati od porođajnih bolova, stoga nije ni čudno da su mnoge žene znatiželjne i željele bi saznati što više o ovom nevjerojatnom iskustvu! 

beba_ruka

Orgazam pri porodu ima savršen biološki smisao s obzirom da također predstavlja seksualno iskustvo. To se može objasniti jednostavno kao nastavak onog dijela kada je dijete začeto. Ono dolazi na svijet istim putem kojim muški spolni organ ulazi u vaginu tijekom spolnog odnosa.

Smatra se da ovakvu vrstu orgazma omogućava pritisak glave djeteta na majčine važne živce u donjem dijelu trbuha, kao i na zdjelicu. Ti živci igraju ulogu u ženskoj sposobnosti da iskusi vaginalni, cervikalni i orgazam G točke. Dok se dijete provlači kroz porođajni kanal, stimulira sve puteve koji su uključeni u seksualni užitak. 

beba

U prilog ovome ide i izlučivanje oksitocina tijekom poroda. Ovaj se hormon aktivira u bradavicama i za vrijeme kontrakcije maternice pri porodu. Otupljuje bol i utječe na učinkovitiju i ugodniju kontrakciju, stoga, u kombinaciji sa beta endorfinom koji je prirodno tjelesno sredstvo za ublažavanje bolova, može osigurati priličan užitak.

Neki stručnjaci tvrde da, osim smanjene boli koju donosi orgazmični porod, on isto tako utječe i na veću povezanost majke i djeteta. Ukoliko se i vaš porod bliži, prevladajte svoje strahove, imajte na umu da ste seksualno biće i budite otvorene za jedno lijepo i ugodno iskustvo!

Izvor: She.hr 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam