Spol djeteta također ovisi o položaju prilikom seksa.

Dijete se najlakše može začeti uz puno ljubavi i truda ali ne odmaže ni - gravitacija! Iako nije znanstveno 100 % potvrđeno da određeni položaji prilikom seksualnog odnosa garantiraju trudnoću, ako želite dijete definitivno ih vrijedi isprobati.

Stručnjaci i sada već sretni roditelji vjeruju u to kako je misionarski položaj s muškarcem iznad žene najprirodniji položaj za začeće. Omogućava duboku penetraciju te zbog opruženog položaja žene spermići završavaju blizu vrata maternice. Veliki plus je i to što partneri tijekom odnosa mogu izmjenjivati nježnosti i razgovarati, licem u lice.

poz-dijet1

Zbog izrazito duboke mogućnosti penetracije za začeće je prikladan i doggy style - kada žena kleči, a muškarac se nalazi odostraga. Taj položaj partneru omogućava kontrolu i jači orgazam što je svakako plus. Kada žena leži na boku, a muškarac ju obgrli sa strane te se upuste u nježan seksualni odnos, šanse za začeće su veće jer su partneri opušteni i zadovoljni. Poza "na rubu", kada žena sjedi na rubu kreveta ili kauča, dok muškarac prilikom seksa može klečati ili stajati, super je za praviti bebe jer u tom slučaju on ima veću kontrolu, a poza je uzbudljivija što pridonosi lakšoj mogućnosti trudnoće. 

Dečko ili curica?

Muški spermići s XY kromosomom su poznatiji kao brži plivači, ali prije posustaju od ženskih (XX kromosom). Zbog toga uz položaj i vrijeme začeća možete utjecati na to hoćete li imati dečka ili curicu.

poz-dijet3

Zbog kratkog puta do jajašca za začeće muškog djeteta prikladan je doggy style. Stručnjaci su naime dokazali da ako želite dečkića potrebno je imati seksualni odnos blizu 24 sata prije ili poslije ovulacije, te što se tiče prehrane izbjegavati mliječne proizvode koji stvaraju kiseli okoliš – XY kromosomi ih ne preferiraju.
Za stvaranje curice najbolji je gore navedeni zagrljeni položaj. Na taj način spermići duže putuje do jajašca što omogućuje ženskim "trkačima" da uspješno dođu do cilja. Po pitanju prehrane potrebno je naglasiti kako XX kromosomi obožavaju kiseli okoliš zato se slobodno možete hraniti mliječnim proizvodima, slatkišima i voćem.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam