Mnogi roditelji će se složiti kako nema ljepšeg osjećaja od onoga kada dobijete dijete. Ipak, prije nego se odlučite na prinovu svakako se zapitajte jesu li vaši razlozi pravi.
Jedan od najgorih razloga za raditi na djetetu  je ako mislite da će vam to spasiti brak. Dapače, brojni su slučajevi gdje je dolazak djeteta do kraja uništio već klimav odnos. U pravilu što je veza bolja to je dolazak djeteta više produbljuje.

beba3

Drugi loš razlog za imati dijete je ako vam roditelji dosađuju s pitanjem kada će postati djed i baka. nemojte zaboraviti da bez obzira na bilo čiju pomoć ili ljubav djeda i bake, najveći teret odgoja ipak pada na vas. Dijete nije dobro imati ni ako je vaš jedini razlog "ZA" biološki sat koji otkucava. Dijete drastično mijenja život i stoga uistinu treba biti spreman za njega. 
Jednako loši razlozi za imati dijete su i ako mislite da ćete upravo zbog djeteta postati manje sebični ili ako mislite da ćete na taj način postići nešto vrijedno u životu.  Ovo je posebno važno jer neke žene misle da rođenje djeteta daje smisao njihovom životu!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam