Dugo sam mislila da lagano i lijepo ide skupa, što mi je često predstavljalo problem kad sam sagledavala svoj život i okolnosti u kojima sam se nalazila. Ali, s godinama i iskustvom, srećom, došla sam do zaključka da kada pričamo o životu, jedno nema veze s drugim.

"Život je poput vožnje bicikla. Da biste održali ravnotežu, morate se nastaviti kretati."
Albert Einstein

Svi znamo da život često, pa zapravo gotovo nikad nije lagan. Svako doba ima svoje izazove! I djetinjstvo i tinejdžerstvo, mladost i starost.

Ali znači li to da nije lijep? Je li lagano roditi dijete? Dapače! Ali, svaka majka će reći da je iz tog teškog iskustva proizašlo nešto najljepše, što nije mogla ni zamisliti.

Tako je i s učenjem novih stvari i promjenama. Sve to u početku je jako teško no kada uđemo u iskustvo ili usavršimo određenu vještinu osjećamo se sretno i zadovoljno.

"Kako ja to vidim, ako želiš dugu, moraš pretrpjeti kišu."
Dolly Parton

Zašto mora tako?
Često sami sebi život činimo teškim jer definiramo stvari onako kako bi mi htjeli da budu. Naša očekivanja otežavaju okolnosti. Ne znamo se prepustiti i uživati u svakom iskustvu u životu. I u lijepom i ružnom, tužnom i bolnom. Ne, često nije lagano, nimalo! Ali naše opiranje i inzistiranje na tome da stvari moraju biti kako smo zamislili, najveća su prepreka.

"Osjećaj izgubljenosti, ludosti i očaja pripada dobrom životu koliko i optimizmu, sigurnosti i razumu."
Alain de Botton

2021. She.hr radost 01

Budimo kao djeca
Prepustiti se i živjeti u skladu sa životom osobina je koju je većina od nas zaboravila. Kao djeca tečemo s promjenama. Sekundu smo veseli, u drugoj smo tužni i ne preispitujemo zašto i kako. Kada smo odrasli trošimo ogromnu količinu vremena i energije pokušavajući kontrolirati okolnosti, potiskujemo svoje osjećaje i skoro nikad nismo zadovoljni. Naravno da je tada sve teže.

"Opustite se! Život je lijep!"
David L. Wolper

Stvar je u izboru
Kada se prepustimo i vjerujemo u sebe i svoju sposobnost prilagođavanja, život je lijep. Stvar je u izboru! Hoćemo li se suprotstavljati struji života ili ćemo sudjelovali u njemu svjesni da je svako iskustvo lijepo. Unatoč tome što nije lagano.

“Nastavite gledati gore… to je tajna života."
Snoopy


Autorica članka: Ivana Song

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam