Sastojci:

Priprema:
Umijesite tijesto sa svim navedenim sastojcima u multipraktiku ili ručno. Nakon što ste ga zamjesili stavitie ga u hladjak da odstoji od 30 minuta do sat vremena. Narežite glavicu luka na male komadiće i propržite je malo na maslinovom ulju. Na luk stavite narezani poriluk, šampinjone i crvenu papriku te prodinstajte. Uzmite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga u zdjelu koja ima 20cm promjera. Tijestom obložite i rub posude do 3 cm, te vilicom izbodite tijesto. Tako prodinstano povrće zalite preko tijesta. Zatim napravite smjesu od izmučkanih jaja, slatkog vrhnja (netučeno), soli, papra i vegete stavite po želji te zalijte po vrhu. Po površini još posipajte malo poriluka koji si ostavite za ukras nakon rezanja i možete nadodati goude sira. Sve staviti peći oko pola sata dok tijesto ne dobije rumenu boju. Kiš možete poslužiti topao i hladan, a uz njega kao dodatak možete servirati domaći sir i vrhnje.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!