Nakon obilnih blagdanskih objeda, većina Vas već je na dijeti. No nemojte nagliti kako Vam se nakupljeni kilogrami ne bi brzo vratili. Savjetujemo Vam postepeno mršavljenje bez izgladnjivanja.
Uz tome će Vam pomoći ovaj jednostavan recept. 

salata 

Priprema:

Narežite jedan veći crveni luk na listiće i ispržite ga na ulju u dubljoj tavi. Dodajte četiri naribane mrkve i dvije veće svježe crvene paprike narezane na kockice. Posolite i poparite po želji. Poklopite tavu i povremeno promješajte povrće. Zatim izrežite 500 g pilećih prsa na kockice, začinite ih vegetom i slatkim curryem te stavite u tavu. Sve dobro promješajte i ostavite otklopljeno.
Kada je meso napola pečeno, dodajte dvije tikvice nasjeckane na kockice te ponovno poklopite i povremeno promješajte. Pred kraj otklopite tavu kako bi tekućina isparila, a zatim dodajte jedno vrhnje za kuhanje i jednu veću žlicu kukuruznog brašna (pripazite da umak ne bude pregust). Dobro promješajte i ostavite 2-3 minute na slaboj vatri. Kada se malo ohladi, poslužite uz svježu zelenu salatu. 

Maslac izmiješajte sa šećerom. Dodajte suhe grožđice, brusnice, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, sol, konjak, sok i naribanu koricu limuna, pa sve promiješajte.
Jaja razmutite, dodajte pripremljenoj smjesi i sve dobro promiješajte. Smjesu ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu.
Kalupe premažite maslacem, punite ohlađenom smjesom, pa ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima.
Posluživanje
Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i poslužite na desertnim tanjurićima uz čaj.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam