Kulinarski recepti

Sastojci :
- 1 kg brašna,
- 3 kockice svježeg kvasca,
- 25 dg šećera,
- 20 dag maslaca,
- 5 jaja,
- 4 žutanjka,
- 1 limun,
- 1 naranča,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 vanilij šećera,
- 1 mala žlica soli,
- 1 žlica ruma,
- 1 žlica maraskina,
- 1 žlica vina (prošek),
- 5 dcl mlijeka

uskrna_pogaa_naslovna

Priprema:

U mlakom mlijeku s dvije žlice šećera otopite kvasac i ostavite ga da odstoji. Izradite srednje tvrdo glatko tijesto od pjenasto izmiksanih jaja sa šećerom u koja umiješate izrađen maslac i izmiksate. Dodajte sitno narezane korice limuna i naranče. Dodati rum, maraskino, prošek i vanilin šećer. Dodajući brašno s praškom za pecivo, sve dobro umijesiti, dolivajući otopljeni kvasac s mlijekom. Tijesto ostavite da odstoji. Odstajalo tijesto premijesiti i podijeliti na tri dijela. Svaki dio ponovno premijesiti. Oblikovati pogače i rasporediti ih u dublji pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici.

Dobar tek želi vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja,
- 2 luka,
- 1 celer,
- 1 žličica slatke paprike,
- 3 manja krumpira,
- 2 pasternjaka,
- 2 mrkve,
- 375 ml pilećeg temeljca,
- 1,25 l vode,
- 100 g kuskusa,
- 2 žlice peršina

zimska_juha1

Priprema :
Zagrijte maslinovo ulje u loncu i dodajte luk, celer, češnjak, papriku i pirjajte dok luk ne omekša. Nakon toga dodajte krumpir, pasternjak, mrkvu, pileći temeljac i vodu. Pustite da prokuha još 1 sat ili dok povrće ne omekša.Pred kraj stavite kuskus i peršin te kuhajte dvije minute ili dok kuskus ne omekša. Juha će vas zasigurno ugrijati u ovim hladnim zimskim danima, a i savršeno je uvod u ukusno glavno jelo po vašem odabiru!
Dobar tek želi vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:
- 2 šalice glatkog brašna,
- pola žličice sode bikarbone,
- pola žličice morske soli,
- 3/4 šalice otopljenog maslaca,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- pola šalice kristalnog šećera,
- 1 žlica ekstrakta vanilije,
- 1 jaje,
- 1 žutanjak,
- 2 šalice čokoladnih mrvica

cokoladni_keksi

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 160°C i stavite papir za pečenje u pleh. U jednu zdjelu prosijte brašna, dodajte sol i sodu bikarbonu , a u drugoj zdjeli pomiješajte smeđi i kristalni šećer, otopljeni maslac, jaje i žutanjak, te domaći ekstrat vanilije. Miješajte dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak brašna i pomješajte da se svi sastojci dobro povežu. Na kraju dodajte čokoladne suzice ili mrvice te žličicom stavljajte smjesu na pleh i pecite oko 15 minuta. Čokoladni keksi idealan su dodatak uz topli čaj ili čokoladu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!


PORTO - GROŽĐE I KLINČIĆ
Sastojci (za 2 litre):
1 limun
1 l crvenog porta
1 l soka od grožđa
2 štangice cimeta
6 klinčića
5 žlica smeđeg šećera
8 žlica grožđica

BOZICNI PUNC

Priprema:

Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške; ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati. Smeđim šećerom zasladiti i pustiti da se arome razviju, zatim procijediti, te u čaše staviti po malo grožđica i zaliti punčom.

2018. She Pandoro 1

Pandoro je tradicionalni talijanski slatki kruh.

Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!

Sastojci za 12 pogačica:

- pizza tijesto

- mladi sir 225 g

- naribana mozzarella 100 

- naribani parmezan 55 g

- ricotta sir 125 g

- sjeckani peršin 10 g

- maslac 115 g

- 6 češnjaka luka

- 1 čajna žličica crvene paprike

 

Priprema:

Podijeliti pizza tijesto na 12 jednakih loptica, razvaljati ih i napraviti pogačice. Poredati ih uz rub okrugle posude za pečenje, prekriti i pustiti da odstoji 30 minuta na sobnoj temepraturi. U sredini posude za pečenje rasporediti nadjev od sira i češnjaka, zatim rastopiti maslac te dodati češnjak i luk. Potom premazati pogačice, nakon toga ih posuti ribanim parmezanom te 20 minta peći na temperaturi 200°C.

GARLIC AND CHEESE PIZZA DIP

Kesten krema - sastojci:
- 3 žutanjka
- 3 bjelanjka
- 3 žlice šećera
- 250 g kesten pirea
- žličica vanili ekstrakta
- žličica zacappa ruma (ili neki drugi po želji)

Priprema:
Žutanjke i šećer miksati, kada se razradi dodati pire od kestena, ekstrakt vanilije i rum te završiti s tvrdo tučenim bjelanjcima. Kalupirati po zelji za mogućnost glazure.

 

Spužva od bijele čokolade - sastojci:
- 60 g bijele čokolade
- 110 g jaja
- 40 g šećera u prahu
- 10 g glatkog brašna
- žličica vanili ekstrakta
Priprema:
Miksati jaja i šećer pjenasto, dodati rastopljenu čokoladu, vaniliju i brašno. Smjesu proći kroz sito i staviti u sifon. Puniti termo čaše i završiti u mikrovalnoj na 55 stupnjeva, 700 W.

Appetit slastice 4

Čokladni biskvit za podlogu - sastojci:

- 125 g maslaca
- 125 g šećera
- 110 g bademovog brašna
- 70 g tamne čokolade
- 25 g brašna
- 130 g jaja
Priprema:
Miksati maslac i šećer, dodati brašno ,čokoladu i jaja u nekoliko navrata (lagano tučena)...peći na 170 stunjeva, 10 minuta.

 

Kristalizirano lisnato - sastojci:
- šećer u prahu
- lisnato tijesto
Priprema:
Koristiti šećer u prahu umjesto brašna. Kada se razradi tijesto, posipati obilno šećerom u prahu, prekriti papirom za pečenje te preko toga staviit još jedan lim za pečenje kako bi se dobile pravilne linije. Peći na 180 stupnjeva, 12 minuta.


Bijela glazura - sastojci:
- 150 g šećera
- 100 g vrhnja za kuhanje
- 140 g vode
- 175 g bijele čokolade
- 10 g želatine (6 listića)

Priprema: Ista kao i kod čokoladne glazure.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam