Oblik i izgled obrva izuzetno je važan za cjelokupan izgled vašeg lica. Nevješto oblikovane, neuredne ili pretanke obrve narušit će dojam bez obzira na to koliko se potrudili oko ostatka make-upa.

Kako biste izbjegli pogreške i što jednostavnije došli do idealnog oblika obrva, donosimo vam 10 savjeta za lakše oblikovanje, kao i celebrity inspiraciju.

 

obrva_za_prilog1

 

1. Odlučite se
Prije negoli se bacite na posao, odlučite se za stil koji želite pratiti. Oblik lica igra presudnu ulogu u odabiru oblikovanja. Obrve s naglašenim lukom najbolje pristaju okruglim, ovalnim i srcolikim licima, dok će lica četvrtastog i trokutastog oblika najbolje izgledati s mekšim obrvama.

2. Malo sapuna i vode
Umijte se nježnim sapunom i mlakom vodom, te lagano posušite kožu ručnikom. Nemojte koristiti peeling jer zrnca bi koja sadrži mogla zapeti u vašim obrvama. Ako imate vremena, namočite ručnik u toploj vodi i ostavite ga pet minuta na licu. Topla će voda otvoriti pore i omekšati dlačice, što će čupanje učiniti jednostavnijim i bezbolnijim.

 

obrva_za_prilog

 

3. Oprezno s pincetom
Prva greška kod oblikovanja obrva je pretjerano čupanje. Jednom kad pogriješite i riješite se prevelikog broja dlačica, one će vam teško ponovno narasti onakve kakve su bile i teže ćete postići idealan oblik i gustoću.

4. Projektirajte
Prije negoli se latite čupanja, uzmite tri ravna predmeta. Olovka za oči, ravnalo ili četkica mogu vam poslužiti. Prvu liniju povucite od početka obrva - ona bi trebala biti u ravnini s vanjskim kutem vaše nosnice. Sve izvan te linije smijete počupati. Najviša točka luka obrve mora biti u ravnini s vanjskim rubom šarenice oka , a kraj obrve bi trebao biti pod kutom od 45 stupnjeva od vanjskog ruba vašeg oka .

 

obrva_linija_za_prilog

 

5. Pripremite alat
Za oblikovanje savršenih obrva trebat će vam kvalitetna pinceta, veliko ogledalo (po mogućnosti ono koje povećava), mnogo svijetla i umirujuće ulje, najbolje ono od aloe vere.

6. Vrijeme je za čupkanje
Nakon što ste se pripremili, vrijeme je za rješavanje viška dlačica. Pratite tri ključne točke određene u trećem koraku i radije više dlačica odstranite s donjeg ruba obrva, nego s gornjeg obzirom na smjer rasta dlačica.

7. Ne bojte se škara
Ako imate pokoju predugu dlaku koja narušava zamišljeni koncept, nemojte se bojati skratiti je. Poslužite se četkicom za obrve da bi je izolirali i škaricama za nokte je podšišajte. Pazite samo da je ne skratite previše, jer će biti još uočljivija.

8. Njegujte ih
Nakon ovakvog, gotovo profesionalnog tretmana, očistite cijelo lice običnom vodom i posušite ručnikom. Komadićem vate nanesite njegujuće ulje koje će vam nahraniti i smiriti iziritiranu kožu. Ukoliko se odmah idete šminkati, pričekajte petnaestak minuta da se ulje upije i posuši.

9. Olovka vam je prijatelj
Olovka za obrve s četkicom može vas spasiti kada nemate vremena potpuno se posvetiti stiliziranju obrvi ili u slučaju da ste ih previše i neravnomjerno stanjili. Kratkim potezima popunite praznine te ih počešljajte kada dobijete željeni oblik. Za svježiji izgled nanesite na četkicu malo spreja za kosu koji će savršeno učvrstiti postojeći oblik vaših obrva.

10. Održavajte ih
Odvojite desetak minuta svaka dva tjedna za njegu obrva. Obzirom da ste ih već oblikovali po želji, bit će dovoljno da odstranite samo nekoliko neposlušnih dlačica i opet ćete imati obrve iz snova.

 

Celebrity obrve

Niste sigurni bi li na svome licu radije vidjeli prirodne, gušće obrve ili savršeno oblikovani luk? Izdvojili smo nekoliko poznatih faca koje imaju obrve za pet i koje vam mogu pomoći pri odluci.

Camilla Belle
Iako ima poprilično guste i tamne obrve, odlično su stilizirane, njegovane i ne izgledaju neuredno.

 

camilla_za_prilog

 

Victoria Becham

Trendseterica Victora odlično nosi obrve s visokim lukom. Iako tanke, savršeno su oblikovane - luk se diže tek od vanjskog ruba šarenice i nastavlja se s fino izduženim krajem.

 

victoria_za_prilog

 

Rihanna
Iako Rihanna svoje obrve farba, one ne izgledaju neprirodno i prenaglašeno. Ukoliko želite potamniti obrve, niti slučajno ih nemojte bojati bojama za kosu. Radije upotrijebite tamniju olovku za obrve, ali pazite da nijansa ne bude pretamna s obzirom na boju vaše kose.

rihanna_za_prilog


Izvor
: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam