Zima, te nošenje kapa i šešira ostavljaju tragove na našoj frizuri, a zdravlje kose najbitnija je za njen sjaj i lijep izgled. Kako se vlasište obilnije znoji i žlijezde lojnice jače luče, tako se i kosa brže masti i postaje beživotnom. U trgovinama postoje brojni preparati za njegu, no mogli biste i vi sami pripremiti kod kuće pakung koji će vašu kosu pripremiti i zaštititi od hladne zime.


Od namirnica će vam trebati:

1. jaje

kosa-jaje
 
2. maslinovo ulje 

 

kosa-maslinovo_ulje

3. limun

 

kosa-limun


4. čaj od koprive

kosa-kopriva

Jaje je bogato proteinima i esencijalnim uljima koja hrane vašu kosu, maslinovo ulje bogato je vitaminima, a limunov sok dobar je za sjaj i pomaže kod masne kose.
Priprema pakunga - u zdjelu izmiješajte jedno jaje, žlicu maslinovog ulja, pola žlice limunovog soka i čaj od koprive...miješajte dovoljno dugo kako bi se svi sastojci povezali. Zatim nanesite pakung na kosu i prekrijte je prozirnom folijom kako bi sastojci bolje prodrli...Isperite pakung nakon 30 minuta - razliku i boljitak kose ćete uočiti već nakon ispiranja!
kosa-zima

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam