Proteklog su tjedna u Los Angelesu objavljeni dobitnici 79. izdanja dodjele nagrade Zlatni globus®, najznačajnije filmske nagrade uz nagradu Oscar®. Zlatni globus® (eng. Golden Globe®) je prestižna filmska nagrada koju dodjeljuje Udruženje stranih novinara u Hollywoodu, a često je i glavni indikator za favorite za nagradu Oscar®.

Najboljim filmom (drama) je proglašen Bohemian Rhapsody koji je u Hrvatskoj do sada pogledalo više od 200000 gledatelja, a najbolji glumac u istoj kategoriji je očekivano Rami Malek kao Freddie Mercury u filmu Bohemian Rhapsody. "Freddie Mercury hvala ti što si mi omogućio radost za cijeli život. Volim te, ti prekrasna osobo. Sve je ovo zbog tebe, zato što si veličanstven."

2018. She Bohemian Rhapsody

Zvijezda je rođena (A Star is Born) je osvojio nagradu u kategoriji najbolja originalna pjesma - Shallow, koja ima više od 180 milijuna pregleda na YouTube-u, a film je u hrvatskim kinima do danas pogledalo preko 130000 ljudi.

Čovjek iz sjene (Vice), biografska priča o bivšem potpredsjedniku SAD-a, Dicku Cheneyju, kojeg je utjelovio dobitnik nagrade Oscar® - Christian Bale, osvojio je nagradu u kategoriji najbolji glumac (mjuzikl/komedija). Svi su ostali zatečeni neobičnom zahvalom Christiana Balea za ovu nagradu: "Hvala ti Sotono što si mi dala inspiraciju za ovu ulogu."

Olivia Colman osvojila je nagradu Zlatni globus® za najbolju glumicu (drama) u filmu Miljenica (The Favourite), a posebno se zahvalila svojim "bitches", kolegicama u filmu, Emmi Stone i Rachel Weisz. Film je već osvojio kritičare diljem svijeta, a u naša kina dolazi 31. siječnja. Svi navedeni filmovi su u distribuciji Blitz filma, a možete ih pogledati u kinima!

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam