Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb, te agencijom Media Val i uz podršku tvrtke Promologistika, održalo se jučer po 16. put na zagrebačkom jezeru Jarun.

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 15 godina okupila više od 75.000 sudionika u Hrvatskoj, trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo je više od 5.000 građana. Znak za početak trke dao je ministar zdravlja Republike Hrvatske Siniša Varga, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe, između ostalih i Kristijan Vincentić, proslavljeni paraolimpijac, Vlatka Pokos, Ivana Mišerić, Ana Stunić, Ana Radišić, Radovan Stošić, Marina Orsag i drugi. Okupljene su na Jarunu pozdravili i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, NJ.E. Daniel Maksymiuk veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, te Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka.

 

TFR 3

 

Posjetitelji događanja mogli su uoči i nakon trke uživati u zabavno-glazbenom program koji je vodila poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić, a uz nastup DJ-a, posebno su se istaknuli nastupi uživo. Tako je posjetitelje ponovno oduševio nastup stotinjak članova dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki koji su otpjevali pjesmu Pjevam Terry Run. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom hotela Sheraton po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora. Sve majice akcije Terry Fox Run su rasprodane, a posebne su po tome što je službeni vizual svake godine drugačiji.

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 4.900.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

Pokroviteljstvo nad trkom Terry Fox Run velikodušno su prihvatili Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

TFR 2

 

Podsjećamo:

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

 

TFR 4

 

 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam