Moderne kuće, stanovi ili poslovni prostori danas se ne mogu ni zamisliti bez velikih staklenih površina i formi kojima se ideje arhitekata pretvaraju u atraktivnu stvarnost. Nema dvojbe - svjetski trend upotrebe stakla pri dizajniranju interijera u posljednjih je nekoliko godina na hrvatskom tržištu sve izraženiji, a pojačan interes za njegovom primjenom ponajviše proizlazi iz estetskih razloga.

Posjetili smo salon Interfom, vodećeg branda tvrtke Fom koja već 20 godina zastupa brojne europske proizvođače opreme za vrata. Ovdje je ispričana jedna potpuno ekskluzivna priča o atraktivnim rješenjima za staklo u interijeru - staklenim vratima i pregradama te staklenim nadstrešnicama i tuš kabinama.

interfom5

Naravno, tu su i okovi za staklena vrata - talijanske tvtke Metalglas te vlastitog branda Iglass, koji se ističu visokom kvalitetom izrade, modernim dizajnom i funkcionalnošću. Kada govorimo o vratima, osnovne vrste staklenih vrata su zaokretna klasična, te klizna vrata.  

intefom1
interfom3

Zbog svoje čvrstoće i načina izrade, kaljena ili laminirana staklena vrata u nekim su se slučajevima pokazala sigurnijim izborom čak i od vrata od klasičnih materijala. Naime, ukoliko u ekstremnom slučaju i dođe do loma, kaljena stakla se lome kao auto staklo što znači da se pretvaraju tisuće malih zaobljenih komada, a laminirana pucaju, ali se ne rasipaju. Tako se u oba slučaja sprečavaju moguće ozljede.

interfom4

interfom2

Jedno od zanimljivih rješenja tvrtke Fom prepoznao je i zagrebački centar Green Gold. Krilna vrata s uskim i elegantnim aluminijskim štokom omogućavaju izolaciju kao i klasična sobna vrata. Druga je mogućnost ugradnja kliznih staklenih vrata s vidljivim ili nevidljivim okovima. Sustavi mogu biti i u kombinaciji fiksne i klizne stijene ili dvokrilni. Sustav povezanih vrata Sezamo primjer je kada se pomicanjem jednih vrata pomiču i druga.

Za pregrađivanje ugostiteljskih i poslovnih prostora učinkovitim se rješenjem pokazao sustav Park, gdje, jednostavnim potezom, pregrada nestaje u za to predviđenom spremištu. Na kraju naše današnje 'staklene' priče, zaključimo - staklo u interijeru doma ili poslovnog prostora može biti važan segment ostvarenja ideje o ugodnom životnom prostoru. I, naravno -  vaš prozor u svijet!

Više o tome doznajte u našoj video reportaži!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam