Užurbani ritam svakodnevice, brojne obveze, te moderan način života vrlo često se negativno odražavaju na naše zdravstveno stanje...Ne čudi stoga što je na sajmu Indizajn izložbeni prostor tvrtke SpinaliS privukao brojne posjetitelje koji brinu o najvrednijem što imamo - zdravlju...

Indizajn 2018 SpinaliS 8

Dugotrajno sjedenje smanjuje cirkulaciju, usporava metabolizam te povećava rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, raznih upala, alergija i pretilosti. Nažalost, danas je neizbježno u većini zanimanja, stoga je kvalitetna ergonomija radnog mjesta neophodna za očuvanje zdravlja. Ovisno o genetici, ozljedama leđa i prirodi posla, bolovi u kralježnici i vratu mogu biti različiti - u lumbalnom dijelu, vratnoj kralježnici, uz simptome išijasa, pa sve do jakih bolova zbog kojih je vrlo često potrebna i operacija kralježnice.

Osmišljeni 1999. godine, današnji SpinaliS stolci predstavljaju četvrtu generaciju jedinstvenih proizvoda koji su certificirani i deklarirani kao medicinsko pomagalo za očuvanje zdravlja kralježnice, namijenjeno svim generacijama i različitim svakodnevnim situacijama.

Indizajn 2018 SpinaliS 1

Indizajn 2018 SpinaliS 2

Principom terapeutske lopte pozitivno djeluju na zdravlje i vitalnost kralježnice, aktivirajući ključne mišiće leđa, nogu i trbuha te na taj način omogućuju rasterećenje kralježnice i pravilno držanje. Ne dopuštaju pasivno sjedenje, što znači da su leđni mišići zapravo cijelo vrijeme aktivni i prokrvljeni. Pri takvom načinu sjedenja smanjuje se pritisak na pločice između pršljenova, što predstavlja iznimno olakšanje za kralježnicu.

Indizajn 2018 SpinaliS 5

 

Indizajn 2018 SpinaliS 6

Spomenimo i vrlo praktičan novitet koji je našu pozornost privukao u showroom-u tvrtke SpinaliS na zagrebačkoj Ilici - Premium Bevc klizač, dizajniran za sve vrste podloga, koji je zapravo trajna zaštita poda i osigurava tiho pomicanje stolova i stolaca.

Indizajn 2018 SpinaliS 9

Za kraj zaključimo - nema dvojbe kako je stolac danas postao dio naše svakodnevice jer u njemu provodimo brojne sate tijekom dana ili noći. Ipak, pasivni položaj sjedenja negativno djeluje na fiziološke funkcije tijela, a tako i na naše zdravlje jer su ljudsko tijelo i mozak predviđeni za aktivnost i pokret cijeloga dana. Stoga, ne zaboravite - aktivno sjedenje poboljšava cirkulaciju tijela, rasterećuje vrat i kralježnicu, jača mišiće te ispravlja nepravilno držanje tijela, što doprinosi cjelokupnom boljitku našeg zdravlja!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam