Između masti i kalorija ovih iznenađujućih prijestupnika, ponekad si možete priuštiti i pokoji muffin!

Shake 

KALORIJE 2

Nezdrava varijanta

Pola litre shakea natopljenog sa bobicama ima 490 kalorija i 10 grama masti. Shakeovi su često prepuni šećera i punomasnog mlijeka kako bi doprinijeli njihovoj gustoći i okusu. A kao visokokalorični preljev dolazi granola ili šlag.

Zdrava alternativa

Lagani shake sa bobicama ima samo 150 kalorija i 0,5 grama masti. 

Propržena piletina pomiješana sa povrćem 

KALORIJE 1

Nezdrava varijanta

Dvije porcije piletine s patlidžanom i gljivama mogu imati 800 kalorija i 60 grama masnoća. Mnoge žene koriste barem 4 žlice maslinovog ulja, što sadrži 477 kalorija i 54 grama masti samo zbog ulja. Pirjano povrće poput patlidžana stvarno upije masnoću.

Zdrava alternativa

Koristite samo jednu žlicu ulja i imat ćete odličan obrok ispod 500 kalorija! 

Muffini sa žitaricama 

KALORIJE 5

Nezdrava varijanta

Možete zgrabiti jedan iz popularnog supermarketa, koji će u sebi sadržati 430 kalorija i 18 grama masti. Jedan prosječan muffin sa cjelovitim žitaricama je natopljen šećerom, stoga je on sve samo ne zdravi obrok.

Zdrava alternativa

Muffin sa više vrsta žitarica i marmeladom ima samo 145 kalorija i 1,5 grama masti. Čak i odmrznuta krafna od jagode ima samo 240 kalorija i 10 grama masnoće, što je manje od muuffina sa cjelovitim žitaricama.

Smrznuti jogurt 

Puno zadovoljstva malo-kalorija 4

 

Nezdrava varijanta

Pola običnog jogurta od vanilije ima 200 kalorija i 4,5 grama masti- ako se uopće možete zaustaviti na pola. Ljudi automatski pretpostavljaju da je smrznuti jogurt bolji od sladoleda. Ali ne shvaćaju da je to i dalje desert.

Zdrava alternativa

Promućkani lagani sladoled od vanilije ima samo 100 kalorija i 3,5 grama masti. 

Veganski čips 

KALORIJE 4

Nezdrava varijanta

Porcija ima oko 150 kalorija i 9 grama masnoće. Ne dopustite da vas zavara izraz veganski . Sadrže li oni povrće ili ne, još uvijek ih je većina pržena poput običnog čipsa.

Zdrava alternativa

Odaberite pekarski pečeni čips jer on ima samo 110 kalorija i 1,5 grama masti. 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam