Čuli ste izreku kako je doručak najvažniji obrok u danu. Svejedno, mnogi od nas ga preskaču i to najčešće isprikama kako ujutro ne mogu jesti. Mnogi radije odspavaju koju minutu duže umjesto da pojedu doručak prije odlaska na posao, pa prvo unose kavu na prazan želudac. Mnogima je ručak tek prvi obrok - nažalost.

dorucak5

Slijede tri glavna razloga zašto ne biste trebali preskakati doručak:
1. Mršavost - ljudi koji jedu doručak rijeđe su pretili od onih koji ga preskaču. Također, veća je šansa da će vam dijeta uspjeti ako ne preskačete doručak. 
2. Zdravlje - jedenje doručka može smanjiti rizik od ozbiljnih bolesti kao što su srčane bolesti, dijabetes i rak, te vam jača imunološki sustav tako da ste otporniji na prehlade i gripe.

dorucak_zena

3. Koncentracija - istraživenje provedeno na djeci pokazalo je kako su djeca koja su jela doručak postizala bolje rezultate na testovima, te su rijeđe patila od depresije, anksioznosti i hiperaktivnosti.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam