Najnoviji rezultati  istraživanja koja potječu iz australskog Nacionalnog sveučilišta zasigurno će oduševiti osobe svih životnih dobi!
Naime, znanstvenici su otkrili da trebamo redovno piti vitamin B12 i folnu kiselinu koji će nam osigurati bolju memoriju. Premda su istraživanja vršena na osobama starije životne dobi, znanstvenici savjetuju da nikad nije prerano početi s očuvanjem svog zdravlja, u ovom slučaju - pamćenja. 

vitamini_tekst

U studiji je sudjelovalo više od 700 ispitanika od kojih je dio uzimao vitamin B12 i folnu kiselinu, a dio placebo. Rezultati su pokazali da se nakon dvije godine tretmana događaju pozitivni pomaci u pamćenju ispitanika koji su uzimali vitamin B12 i folnu kiselinu. Također, različiti memorijski testovi pokazali su bolje rezultate u skupini koja je uzimala vitamine. Nadalje, vitamin B12 i folna kiselina neophodni su i za produkciju serotonina, noradrenalina i dopamina, koji su zaslužni da se psihički osjećamo dobro.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam