Iako su liječničke preporuke da tijekom ljetnih vrućina pijemo jako puno vode jer pomoću nje izbacujemo toksine, čini nas ljepšima i vitalnijima, izgleda da se ipak ne smije pretjerivati.

Naime, liječnica Margaret McCartney iz Glasgowa pišući za British Medical Journal u svom je tekst obznanila svijetu svoje mišljenje: "Ne postoje čvrsti dokazi koji potvrđuju navode da, ako ne pijemo dovoljno vodem da možemo dehidrirati."  

voda-mit1

Pritom je naglasila da postoji nekoliko studija koje ne pokazuju neke velike beneficije od ispijanja velikih količina vode. Isto tako, naglasila je da je istraživanje dokazalo da unošenje vode u organizam i kada nismo žedni može smanjiti koncentraciju, umjesto da je podiže.

Uz to, kemikalije koje se koriste u onim vodama koje se naveliko kupuju u flaširanim bocama mogu biti jako loše za zdravlje. Izgleda da je nužna potrebnost od dvije litre na dan samo još jedan u nizu od marketinških trikova. Preporuka koja je donesena je ta da unosimo onoliku količinu vode u organizam koliko od nas tijelo to traži, ovisno o našim osobnim tjelesnim predispozicijama i osjećaju žeđi.


Oblačno

2°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 11.27 km/h

  • 20 .03. 2018

    Oblačno 2°C -11°C

  • 21 .03. 2018

    Pretežno oblačno 2°C -5°C

Horoskop

Kulinarski recepti