Istraživanja su dokazala da sendviči od tune mogu zaštititi vid u starosti. Svima nam je poznato da je riba izuzetno zdrava i da bi je trebali konzumirati najmanje jednom tjedno.

Bilo da se radi o svježoj ribi, konzerviranoj tuni ili bilo kojim drugim namirnicama koje sadrže omega 3 masne kiseline, u čak 42% slučajeva smanjuje se mogućnost sljepoće i gubitka vida. Redovna konzumacija ribe, uključujući i konzerviranu tunu, sprječava senilnu makularnu degeneraciju koja je najčešći uzrok gubitka vida kod ljudi preko 50 godina.  

tuna-vid1

Istraživački tim je analizirao podatke dobivene na 38000 ispitanih žena o njihovim prehrambenim navikama, uključujući i njihov unos omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Nakon deset godina praćenja, znanstvenici su došli do zapanjujućih rezultata. Žene koje su konzumirale puno ribe u svojoj prehrani uspjele su u starijim godinama zadržati vid za razliku od onih koje nisu ribu konzumirale te im se vid pogoršao. Stručnjaci su naglasili da, ako već niste u mogućnosti jesti ribu svaki tjedan, barem jednom mjesečno pokušate konzumirati ove bogate i zdrave namirnice.

Oblačno

12°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 28.97 km/h

  • 26 .09. 2018

    Mjestimični pljuskovi 13°C 2°C

  • 27 .09. 2018

    Pretežno oblačno 16°C 10°C

Horoskop

Kulinarski recepti