Istraživanja su dokazala da sendviči od tune mogu zaštititi vid u starosti. Svima nam je poznato da je riba izuzetno zdrava i da bi je trebali konzumirati najmanje jednom tjedno.

Bilo da se radi o svježoj ribi, konzerviranoj tuni ili bilo kojim drugim namirnicama koje sadrže omega 3 masne kiseline, u čak 42% slučajeva smanjuje se mogućnost sljepoće i gubitka vida. Redovna konzumacija ribe, uključujući i konzerviranu tunu, sprječava senilnu makularnu degeneraciju koja je najčešći uzrok gubitka vida kod ljudi preko 50 godina.  

tuna-vid1

Istraživački tim je analizirao podatke dobivene na 38000 ispitanih žena o njihovim prehrambenim navikama, uključujući i njihov unos omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Nakon deset godina praćenja, znanstvenici su došli do zapanjujućih rezultata. Žene koje su konzumirale puno ribe u svojoj prehrani uspjele su u starijim godinama zadržati vid za razliku od onih koje nisu ribu konzumirale te im se vid pogoršao. Stručnjaci su naglasili da, ako već niste u mogućnosti jesti ribu svaki tjedan, barem jednom mjesečno pokušate konzumirati ove bogate i zdrave namirnice.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam