Ako osjećate da vam ovo cijelo blagdansko pripremanje malo teško pada i zbog toga ste pomalo anksiozni i stresni, znastvenici vam preporučuju da izdvojite malo vremena promatrajući stablo. Kako uz Božić dolazi i kićenje drvca, tako i svako kućanstvo trenutno ima prilike promatrati lijepo ukrašeno stablo koje se smjestilo u kutku prostorije u kojoj boravite.

Dovoljno je provesti pet minuta gledajući zelene grane kako biste smanjili nakupljeni stres i osjećali se bolje. Lagana šetnja parkom ili šumom umanjuje krvni tlak i poboljšava zdravlje, zaključak je znastvenika National Trusta. Posljednjih nekoliko godina, stres za vrijeme Božića naglo je porastao, toliko da je i najpoznatiji pretraživač Google registrirao potražnju 'savjeti za Božićni stres' od čak 17 milijuna rezultata. U korist promatranja blagdanskog drvca, idu i provedene studije koje sugestiraju da boravak u prirodi može poboljšati zdravlje i ukloniti depresiju. Znanstvenici sa Sveučilišta u Essexu su zaključili kako samo pet minuta u zelenom prostoru može umanjiti stres i poboljšati samopouzdanje. Prošetajte po parkovima i iskoristite svoje lijepo ukrašeno drvce u korist svoga zdravlja, pa čak ako je i umjetno!

bozic-drvce1

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam