Već je poznato kako sok od cikle ima mnoge pozitivne učinke na ljudsko zdravlje, a znanstvenici su ovoga puta na tragu eliksira vječne mladosti. Je li moguće da sok od ove crvene povrtne biljke može imati tako čudotvoran učinak na tijelo? Naime, provedena studija je došla do zaključka kako sok od cikle pomaže osobama starije dobi da vode aktivniji život.
U srednje teškom vježbanju, nakon što bi popili sok od cikle, ispitanici su mnogo manje trošili svoje energije, a pritisak na mišićima se smanjio za 12 posto. U objavljenoj studiji je naglašeno kako sok od cikle smanjuje količinu kisika potrebnu za vježbanje. Ispitanici su podijeljeni u dvije grupe, od čega se jednoj davao prirodan sok od cikle, dok su drugi konzumirali filitrirani sok u kojem je uklonjen nitrat.

ciklasok-eliksir1

"Svaki put kada je sok bogat nitratom iskorišten, uvidjeli smo pomak u performansama koji se nije pojavljivao kod filtriranog soka, tako da znamo da je nitrat aktivni sastojak." - izjavio je profesor Andy Jones, voditelj tima sa Sveučilišta Exeter i Peninsula College of Medicine and Dentistry.

Ovo otkriće nedvojbeno bi moglo biti od pomoći svim osobama starije životne dobi da što lakše i jednostavnije podnose svoje dnevne obveze, pogotovo kod onih koji imaju smetnje uzrokovane kardiovaskularnim bolestima!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam