Može li vam jabučni ocat zaista pomoći pri mršavljenju? Nedavno istraživanje provedeno na miševima dalo je nadu da octena kiselina može potaknuti proizvodnju gena za topljenje masti. Međutim, dok se isti rezultati ne pokažu kod ljudi, jabučni ocat se ne može smatrati sredstvom za mršavljenje.
Također, ne postoji nikakav dokaz da se konzumiranjem nekoliko žličica jabučnog octa prije obroka smanjuje apetit, kako tvrde neke dijete.
Neke studije su pokazale da jabučni ocat može imati utjecaja na razinu šećera u krvi nakon jela, ali ne i na samu težinu. 

jabuke_za_jabucni_ocat

Zaključak? Ljudi koji gube na težini dok uzimaju jabučni ocat, mršave zahvaljujući tome što su smanjli unos kalorija. Ali ako ste i dalje uvjereni da vam jabučni ocat može pomoći pri mršavljenju, pazite da ga uvijek razrijedite vodom ili sokom, jer octena kiselina može ozbiljno iziritirati vaše grlo i želudac, te uzrokovati oštećenje zubne cakline.
Ocat je niskokaloričan, jedna žličica sadrži samo 3 kalorije, stoga, ako želite smršaviti, radije se odlučite za konzumaciju velikih količina salata od povrća začinjenih sa malo manje ulja i malo više octa!
 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam