Izbori koji su već godinama vrlo popularni u SAD-u, u Francuskoj se više neće tolerirati! Njihov Senat zabranio je djeci mlađoj od 16 godina sudjelovanje u natjecanjima ljepote, kako bi se zaštitila prava djece, posebice djevojčica.

Mjera zaštite djece od opasnosti i preranog postavljanja u zavodničke uloge koje mogu naštetiti njihovu razvoju Senat je prekjučer usvojio sa 197 glasova za i 146 protiv. Mjera je postavljena kao dio zakona o zaštiti prava žena, a još treba dobiti potporu donjeg doma parlamenta.

natjecanje djevojcice


Zbog izbora, o kojima su se već počeli snimati i reality showovi, djevojčice prerano ulaze u svijet odraslih i teže idealima o kojima ne bi trebale niti razmišljati u tim godinama. Sa svega nekoliko godina ili mjeseci na njih ih prijavljuju roditelji koji im stavljaju umjetne nokte i trepavice, ekstenzije, tešku šminku te im tamne ten i boje kosu.

S obzirom na to da se na nekim natjecanjima može pristojno i zaraditi, svoju djecu tjeraju da budu što talentiranija i ljepša, unajmljujući im trenere koje plaćaju i do 5000 dolara po natjecanju.

U želji za tijarom neki roditelji prelaze sve granice - jedna majka dozvolila je djevojčici da se odjene u prostitutku, druga djevojčica je pušila lažnu cigaretu na pozornici, a treću je majka depilirala voskom prije nastupa. Današnja opća seksualizacija djevojčica u medijima pravi je ''švedski stol'' za pedofile.

natjecanje djevojcice1


Natjecanja ljepote, u koja su uključene djevojčice pomodno odjevene i jako našminkane, redovno izazivaju javne debate u Francuskoj i drugim zemljama.

Senat je odlučio stati im na kraj - onaj tko prijavi dijete za natjecanje ljepote suočit će se s mogućom dvogodišnjom zatvorskom kaznom i 30.000 eura globe.

Izvor: Portal She.hr

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam