Jesen je pokucala i na gastro vrata - iako je danju još toplo, kalendarska jesen znači i dolazak plodova kojih smo se zaželjeli. Neki od nas posljednjih dana pretražuju okolne šume u potrazi za vrganjima kojih ovih dana doista ima. Svježi su, sočni i spremni za gastro kreacije. Zagrebački restoran "Apetit" iz Masarykove ulice jesen shvaća ozbiljno pa tako gostima priprema pravu bajku koja uključuje svježe namirnice, dobru energiju i vrhunsku pripremu.

Neki od njihovih jesenskih prijedloga s nove karte su jesenska salata od buče. Iako lagano, ovo jelo zadovoljit će sve ljubitelje povrća. Domaći tagliolini s vrganjima pun su pogodak za dane koji su pred nama. Ova gljiva omiljena je među Hrvatima, a posebno je popularna na zagrebačkom području u čijoj ih bližoj okolici možemo pronaći. Prijedlog glavnog jesenskog jela može biti Patka sous vide s kruškom uz glazirane mahune i acceto od kruške. Pravo zadovoljstvo je desert "Apetita" - tart od limuna s meringom.

Domaća atmosfera i ugodno društvo idealni su za uživanje u jesenskim gastro delicijama. Bilo da ih pripremamo sami ili se odlučimo za posjet restoranu, ovo je doba godine puno okusa koje smo zavoljeli i jedva ih dočekali s dolaskom prvih jesenskih dana!

Recepte možete pronaći na http://svijet-ljepote.hr/kulinarski-recepti

Gastro recepti jesen 3 JESENSKA SALATA OD BUČE

Oblačno

1°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 12.87 km/h

  • 11 .12. 2018

    Rain And Snow 3°C 0°C

  • 12 .12. 2018

    Pretežno oblačno 0°C -1°C

Horoskop

Kulinarski recepti