Ekipa iz restorana i bara El Toro ne miruje, tako nas nakon zanimljivog koncepta tacos večeri četvrtkom, idući tjedan, u srijedu 15. studenog, očekuje neodoljiva gurmanska večer - prva hrvatska kolumbijska večera. Naime, chef El Tora Mario Mihelj svoju će kuhinju na tu jednu večer prepustiti kolegi iz Kolumbije, chefu Leonardu Fonseci iz restorana El Chato u Bogoti.

Chef Leonardo Fonseca2

Chef Leonardo za one sretnike koji uspiju rezervirati stol u El Toru na vrijeme, osmislio je slijed od pet originalnih kolumbijskih jela kojima će predstaviti svoju viziju moderne kolumbijske kuhinje. Tako će se gostima na tanjuru naći specijaliteti poput pilećeg srca s prezerviranim žumanjkom, fermentiranim začinjenim mlijekom, kiselicom i konfitiranim mladim krumpirom, arepa kolumbiana punjena grahom, hogao šalšom, kiselim lukom i hrskavom svinjskom kožom, kamenice na pari s uljem bora i borovnicama, celer taco sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kukuruznom listu, čili morita umakom i svježim krastavcima te desert "Četiri mlijeka" s crnim ribizlom i kupinama.

El Chato5

Chef Leonardo Fonseca svoje je iskustvo između ostalog stjecao u najboljem svjetskom restoranu Nomi gdje je radio 7 mjeseci, nakon čega se s kolegom iz Nome vratio u Kolumbiju gdje su pokrenuli restoran El Chato u kojem se nalazi na poziciji Head chefa, dok je njegov kolega Executive chef i vlasnik. Restoran El Chato u manje od godinu dana od otvaranja osvojio je nepce istinskih ljubitelja hrane i postao jedan od najboljih restorana u Bogoti, gradu za koji se predviđa da će kroz par godina postati gastronomsko središte latinoameričke hrane i tako preuzeti tu titulu od Lime u Peruu. Zadnjih par mjeseci, Leonardo je odlučio upoznati i nešto drugačije okuse i namirnice i proširiti svoje vidike te radio je u kuhinji najbolje svjetske chefice Ane Roš i njenog restorana Hiža Franko iz koje dolazi u kuhinju El Tora kako bi prezentirao kolumbijsku kuhinju njegovim gostima.

El Chato1
Za desert će se Leonardo udružiti s cheficom Ivanom Čuljak, iskusnom, kreativnom i šarmantnom slastičarkom koja je svoja iskustva stjecala po školama i restoranima diljem svijeta, a veliki dio svog staža odradila je u Čileu.

Inače, Leonardov kulinarski identitet u Bogoti prepoznatljiv je po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa u kojima uvijek naglašava punoću namirnice, dok je njegova prezentacija skladna i moderna. Jedva čekamo uživati u kolumbijskoj večeri i isprobati njegove specijalitete!

El Chato2