Vrijeme je da se pokažemo na plaži i tek sada shvaćamo da trebamo smanjiti unos kalorija i poraditi na svojim oblinama, ali ne smijemo zaboraviti i na odabir namirnica koje su niskokalorične, a čine dobro našem tijelu. 

BIKINI 1

Plava riba

Losos, tuna, sardina ili pastrva su izvrsni izvori bjelančevina koje su potrebne za održavanje mišićne mase. Plava riba je odličan izvor omega-3 masnih kiselina koje mogu pomoći spriječiti suhoću te zadržati vlagu u stanicama kože. Poslužite ih pečene, poširane ili sirove u sushiju i sashimiju. 

kolesterol3-tekst

Voda

U ljetnim danima više se znojimo i imamo potrebu za povećanim unosom tekućine. Izgubljena se tekućina mora nadoknaditi dodatnim količinama vode ili uzimanjem namirnica bogatih vodom. Sezonske ljetne namirnice pomažu nam da unesemo u organizam više tekućine i tako hidriramo svoje tijelo. To su u prvom redu voće i povrće koje sadrži od 80 do 95 posto vode poput lubenice, dinje, breskve, marelice, rajčice, krastavca, tikvica…
Alkoholna, gazirana i zaslađena pića, te pića bogata kofeinom samo će pojačati proces dehidracije, stoga ove napitke treba izbjegavati tijekom ljeta!

JELO 3

Šareno povrće

Šareno povrće je uglavnom niskokalorično, ima puno vlakana koja pomažu da osjećate sitost duže vremena. Svo sezonsko povrće kao što su: rajčice, paprika, mrkva, slatki krumpir, mahune, brokule, prokulica i lisnato zeleno povrće, bogato je vitaminima i mineralima, plus fitokemikalije koje djeluju kao antioksidansi.
Ljeto je vrijeme za salate. Prevruće je za kuhanje masnih juha i pripremu kompliciranih jela, ali je gotovo idealno za pripremu hladnih jela koja su brzo gotova. Sirovina ima u izobilju; u slaganju salata do punog izražaja dolazi mašta.

Voće

Zadovoljite vašu potrebu za slasticama sa svježim voćem i bobicama kako bi lakše ostali seksi u bikiniju. Jagode, borovnice i maline su sve slatke, ali i manje kalorični nego bomboni, čokolade i slatka peciva. Voće je bogato antioksidansima, vlaknima, vitaminima i mineralima, a siromašno natrijem i kalijem što je važno osobama koje imaju problema sa zadržavanjem tekućine.

Fermentirani mliječni proizvodi

Trebalo bi ih konzumirati jer tonificiraju organizam, a osigurat će potreban unos kalcija i fosfora, minerala neophodnih za pravilan rast i razvoj kostiju i zubi, ali i vrijednih proteina. Osim što su niskokalorične namirnice, bogate su mliječnim bakterijama koje u crijevima potiču stvaranje zdrave bakterijske flore. Najbolje je posegnuti za hladnim kefirom, jogurtom i acidofilnim mlijekom.
Svima koji muku muče s alergijama na sunce savjetujem karotenoid astaksantin koji je jaki antioksidans i pruža najveću potporu koži u ljetnim mjesecima. 

BIKINI 2

 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam