Osjećate li da vam ove blagdanske pripreme i stres malo teško padaju i zbog toga ste anksiozni i stresni, znastvenici vam preporučuju da izdvojite malo vremena promatrajući Božićno stablo. Naime, kako je uz Božić vezano i tradicionalno kićenje drvca, tako trenutno većina od nas ima i priliku promatrati lijepo ukrašeno stablo smješteno u nekom kutku našeg životnog prostora.

Dovoljno je provesti samo pet minuta gledajući zelene grane kako bismo smanjili nakupljeni stres i osjećali se bolje, a lagana šetnja parkom ili šumom umanjuje krvni tlak i poboljšava zdravlje, zaključak je znastvenika "National Trusta".

 

bozic-drvce1

Nema sumnje kako je posljednjih nekoliko godina stres za vrijeme Božića naglo porastao, pa je i Google registrirao potražnju "savjeti za Božićni stres" sa čak 17 milijuna rezultata! 

bozic-savjetu3

U korist promatranja blagdanskog drvca idu i provedene studije koje sugeriraju kako boravak u prirodi može poboljšati zdravlje i ukloniti depresiju. Znanstvenici sa Sveučilišta u Essexu zaključili su kako samo pet minuta u zelenom prostoru može umanjiti stres i poboljšati samopouzdanje. Stoga - prošetajte po parkovima i iskoristite lijepo ukrašeno drvce u korist svoga zdravlja!