Znamo da se plavuše najbolje zabavljaju, no s druge strane, dokazano je da im upravo boja kose donosi nevolje na poslu. Tako, ukoliko ste plavi, nećete baš dobro proći na prvom radnom mjestu.
Krivac za to je stereotip o plavušama...Naime, većina poslodavaca još uvijek percipira plavokose žene kao manje inteligentne. 

plavuse_place
Australska stručnjakinja, Geni Dechter, inače brineta, istražila je učinak boje kose zaposlenica na visinu njihove plaće. Ustanovila je kako je ona bitna za početničke plaće mladih žena, ali ne i muškaraca. Razlika u plaćama između plavuša i žena druge boje kose veća je što su zaposlenice obrazovanije i iskusnije.
plavuse_manje_placene
Tako razlika između visokoobrazovanih žena iznosi 9%, ovisno o njihovoj boji kose. Pozitivno je što se razlika u plaći smanjuje s iskustvom i u potpunosti nestane nakon pet godina radnog iskustva.
Jedno drugo istraživanje, ono američko, pokazalo je da su plavuše, usprkos manjim plaćama, samopouzdanije od ostalih žena druge boje kose. Razlog tome je što privlače više pozornosti i što su atraktivnije muškarcima. Upravo to im i pomaže da dođu do svog cilja koji su često promaknuće i povišica!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam