Iako je većina od nas upoznata s pojmom feng shui, ta je životna filozofija još uvijek velika nepoznanica, stručnjaci tvrde kako je upravo takav način života najbliže savršenom.
Najbolje je, stoga, da krenemo otpočetka. U feng shuiu postoje četiri osnovna polazišta koja moramo razumjeti i uzeti u obzir pri analizi prostora, kako bismo prepoznali lokaciju s pozitivnom energijom i pravilno je uredili za svoj boljitak. Polazne točke feng shuia su vanjska okolina ili eksterijer, prostor u kojem boravimo ili interijer, osobe koje žive u prostoru, te, naravno, tijek vremena. Da bismo mogli procijeniti koliku ulogu Feng Shui ima u našim životima, trebamo poznavati i faktore koji utječu na naš život. Radi se naime, o pravilno raspoređenim predmetima u vašem stanu koji odašilju pozitivnu energiju i samim time pružaju vam podlogu za bolji život.

feng_shui

Zanimljiva je činjenica da se osobe, koje su započele živjeti prema principima feng shuia, osjećaju mnogo sretnije. Iako zvuči nevjerojatno, pobornici feng shuia uistinu pored ulaza u stan drže škrinjicu s blagom koja slovi za aktivatora bogatstva, zatim simbole sova koji slove za aktivatore mudrosti, ili pak slike cvijeća koje donose radost i mir. Takve im stvari pružaju sreću i blagostanje, stoga i ne čudi što se nikada ne bi odlučili za povratak ''laičkom stilu života''. Planirate li uređenje doma, naša današnja priča može biti tek mali savjet i način na koji možete razmišljati o pozitivnoj energiji u prostoru u kojem najčešće boravite.


Pretežno oblačno

2°C

Zagreb

Pretežno oblačno

Vjetar: 11.27 km/h

  • 17 .11. 2018

    Većinom sunčano 3°C -3°C

  • 18 .11. 2018

    Pretežno oblačno 2°C -5°C

Horoskop

Kulinarski recepti