Poljupci su svakako najpoznatiji način za iskazivanje ljubavi. Toliko je različitih načina za poljubac, no ono najvažnije je - koga ljubite. Postoje stvari koje zasigurno niste znali kada je ljubljenje u pitanju!

Ljubljenje je dobro, a također i vrlo zdravo. Ono proljepšava naš izgled, pomaže pri cirkulaciji, sprječava kvarenje zuba, a može čak i osloboditi od nesnosne glavobolje. Stoga, sljedeći put kada vas zaboli glava, umjesto tableta protiv bolova toplo preporučujemo - ljubljenje.

poljupci11

Sigurni smo da niste znali da tzv. francuski poljubac pokreće čak 34 mišića na vašem licu, pa vam taj čin može doći kao dobra tjelovježba. Romantičan i kratak poljubac potrošit će par kalorija, dok strastvenim francuskim poljupcem možete potrošiti čak pet kalorija, a bude li trajao minutu broj potrošenih kalorija penje se na vrtoglavih 26! Ako se volite dugo ljubiti, u samo sat vremena doslovno će te spržiti 1560 kalorija i time možete slobodno preskočiti odlazak u teretanu jer ste svoju tjelovježbu upravo odradili! 
No, da ne mislite da je sve idealno i bajkovito, ono najvažnije ostavljamo za kraj. Poljupcem se može prenijeti čak 278 različitih tipova bakterija, dok dužim poljupcem možete razmijeniti čak i do 10 milijuna bakterija. Nadamo se da su ovo dovoljni razlozi da pazite s kim se ljubite, po mogućnosti neka to bude osoba u čije ste higijenske navike potpuno sigurni.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam